9247GT
URETERP
tel. 0512-302509

Opstelling VV Oosterlittens 1 (zon)

Oosterlittens mocht afgelopen zondag op een prachtig nieuwe accommodatie en met een hoofdveld wat er prachtig bij lag. Wie ook lekker lag, was Ewoud.. Na het Oktoberfest von Partymeister Herr Strobl, was de aanvallende middenvelder na de wekker weer in slaap gevallen en zo doende betekende het voor het eerst een basisplaats voor Klaas Gerrit Meulenaar, die het seizoen bij de B-selectie begon. Daarnaast was Rykhelt ook voor het eerst dit seizoen weer op het veld te vinden, een opsteker voor de ploeg die toch weer veel last van blessures heeft. De ploeg zag vorige week ook Erwin en Bauke uitvallen na harde overtredingen maar Erwin kon ondanks last van de knie toch deze week weer starten. De rechtsachter sloot zich aan bij de lappenmand, net als Evert Pieter die langs de kant staat met een hamstring blessure.

De helaas goed gevulde lappenmand van Littens zag haar teamgenoten erg sterk aan de wedstrijd beginnen. Oerterp kreeg de ene na de andere aanval om de oren en na de 4e of 5e keer dat Littens in de zestienmeter van Oerterp was, was het ook al raak voor VVO. Een actie van Rykhelt strandde op de verdediging van Oerterp. De ingooi die daarop volgde leidde direct tot een goal. Een verre ingooi van Wessel (zo ver dat ze zelfs bij korfbalvereniging Spannum er met grote ogen naar zullen kijken), kwam bij Simon Zijlstra. Net zoals zo vaak verlengde Simon de bal, maar niet naar een medespeler.. maar zo over de keeper heen de goal in. Er waren zelfs zoveel kansen geweest wat online op de insta van @VVoosterlittens1 kwam, dat het social media team de 0-1 niet eens gezien of gefilmd had. Na de openingstreffer bleven de kansen maar komen voor de Littensers. Toen VVO in de dertiende minuut misschien al voor de 10e keer de zestienmeter in kon dribbelen werd er ingegrepen door een verdediger. Het vreemde was echter, dat ondanks dat AJ zowel een overtreding maakte, als dat hij de verdediger met twee handen vasthield.. dat VVO alsnog de vrije trap kreeg. Tot verbazing van beide ploegen. De verbazing was echter zo groot, dat niemand de slappe vrije trap van Rykhelt ook maar aanraakte en de keeper niet eens een poging deed om de bal tegen te houden. Stand na 13 minuten dus al 0-2, en Oerterp had de middellijn eigenlijk nog niet over geweest. Mocht men na de 13e minuut al naar huis zijn gegaan, dan zou men de eindstand niet geloven want het was Littens wat vrij aan kon vallen en als de ploeg wat effectiever was geweest, dan had de stand nog veel groter kunnen zijn.

Na de 0-2 leek Oerterp dan ook eindelijk wakker te worden en zo zagen we dan ook voor het eerst een bal op de helft van Littens. Niet onverdienstelijk, want Oerterp mocht in de 20e minuut zelfs wat terugdoen, tegen de verhoudingen nog in.. maar goed, die verhoudingen begonnen steeds meer in de richting van Oerterp te gaan. Ondanks dat bleef Littens veel kansen creëren en konden zowel Anne Jent en Rykhelt vaak de brommer startten op weg naar de goal van Oerterp. Steeds vaker mocht de thuisploeg ook gevaarlijk worden en doelman Hennie moest al een paar keer redding brengen. Een ongelukkig moment waarbij de bal van de borstkas van Erwin zo in de voeten van een Oerterp-speler kwam, leidde toch tot de 2-2 ruststand. Een stand waar de Littensers zich met name te kort deden, want na zo’n snelle overtuigende voorsprong mocht het Oerterp natuurlijk niet meer in de wedstrijd laten komen.

Na rust bleef Klaas Gerrit achter in de kleedkamer, en werd vervangen door Ewoud. Wat ook achter bleef in de kleedkamer was de Littenser aanvalsdrang. Waar men de eerste helft zo vaak voor de goal van Oerterp te vinden was, was daar in de tweede helft niets meer van terug te zien. Verdedigend stond de ploeg dan ook gelijk onder druk, en die druk is er daarna niet meer van af geweest. Zelfs zo er dat het 10 minuten later al raak was voor Oerterp. Na een formidabele redding van Hennie, volgde een corner. De speler van Oerterp wist de bal bij de EERSTE? paal in een keer de goal in te krullen, stand 3-2. De volgende corner wordt gelijk weer in 1x op goal geschoten maar mist de goal net op een haar. Niet veel later was het dan toch 4-2 voor Oerterp. Eigenlijk zijn we daarna niet meer echt op de helft van de tegenstander geweest.  Tien minuten later kon de wedstrijd echt op slot door een hete bitterbal in de handen van Hennie, waardoor Oerterp de 5-2 mocht maken. Absurd, zeker na het spelbeeld van het eerste kwartier, waar menig lokale gokker waarschijnlijk eerder eenzelfde uitslag in het voordeel van Littens zou voorspellen. Absurd, die woorden passen ook naadloos bij de slotfase waarin Littens in 3 minuten tijd nog 3 goals tegen krijgt. Na de beginfase haast ondenkbaar, maar toch een volledige terechte uitslag op basis van de laatste 60 minuten.

Volgende week mag de ploeg aantreden in het beker duel tegen VV Read Swart. Een duel waarbij in ieder geval Anne Jent Visser niet in actie komt. De aanvaller die in de wedstrijd tegen Harlingen een succesvolle poging deed voor de domste rode kaart van het seizoen, is geschorst voor één bekerwedstrijd. Het is te hopen dat bij Littens deze week enkele blessuregevallen weer op het veld terugkeren en weer minuten kunnen maken in het bekerduel. Het beloofd in ieder geval een gezellig drukke zondag te worden met thuiswedstrijden van VVO 3, VVO 2 en een bus vol Read Swart supporters die naar Littens komen.

Na afloop vervolgde de ploeg de nazit in Cafe het Wapen van Baarderadeel in Jorwert, sponsor van Littens en de presentatiebroeken van het team. Ondanks dat het niets met de wedstrijd te maken had, op verzoek wel het volgende. Toen de mannen deze keer wel op de Wâldwei reden (De Wilp-uit, red.) bleek de jaarlijkse Ford Fiesta optocht uitgereden te zijn. Toen de mannen bij de eerste Fiesta kwamen werd er enthousiast gezwaaid en getoeterd, in de veronderstelling dat het Jurjen Hofstee was die in zijn oude vertrouwde dopje weer richting Techum-centrum reed. Een goed gebaar, ware het niet dat er twee vrouwen op leeftijd in de auto zaten die met een vragende blik de zwaaiende jongens aan zat te kijken. Toen in de verte wederom een Fiesta steeds dichterbij kwam, kon het niet missen of dit moest wel de ervaren voorstopper zijn. Wederom toeteren en zwaaien maar wederom geen Jurjen te bekennen. Wel een vrouw met dezelfde haarkleur als de aanvoerder, maar dat even ter zijde. Drie maal is scheepsrecht en omdat de meeste Fiesta bestuurders vaak niet harder rijden dan 90 km per uur, doemde daar in de verte een derde blauwe Fiesta op. Vol schaamte en een kop zo rood als menig geblesseerde rechtsachter of spits, werd er wederom volop gezwaaid. En ondanks dat er na de rust nog weinig goed gegaan was, hadden de mannen deze keer het wel bij het juiste eind. Eenmaal in de kroeg aangekomen bleek dat ook de andere Littens auto’s in de veronderstelling waren dat ze de blauwe auto van Jurjen tweemaal hadden gezien. Gegarandeerd dat de bestuurders van de andere blauwe Ford Fiesta’s bij thuiskomst zich afvroegen waarom al die jonge honden zo zaten te zwaaien of te kijken en vervolgens de hele auto hebben gecontroleerd.