Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sterke start van de competitie voor Littens 4

Sterke start van de competitie voor Littens 4

VV Oosterlittens 4 (zon)

4 - 1

Blauw Rood 2JM (zon)

60'
Blauw-Rood (schot)
65'
71'
Ruben Weijer (intikker)
86'

Competitie

5e klasse 14

Datum

25 september 2022 11:00

Scheidsrechter

E Hadzic

Accommodatie

Sportpark "Tred iene"
It Hynstewaed 1
8835XC
EASTERLITTENS
tel. 0517-342263

Een wedstrijd van uitersten voor Littens 4, zowel qua weer als qua spel. Coach Bavius Smink moest helaas vele (ster)spelers missen vanwege de Jan de Groot-partij in Hijlaard. Gelukkig kon de selectie worden aangevuld met spelers van het 2e. 
 
Littens begon sterk aan het duel en had de nodige kansen. Bauke Folkerts besloot het te proberen en raakte vanaf een meter of 40 de lat. Diezelfde lat werd even later ook geraakt door Duco Hilverda, die het nog altijd niet eens is met zijn rol als rechtsback en daarom bij iedere aanval aanwezig is. Toch lag even later de bal in het netje. 
 
Pieter Klaas Postma kreeg de bal op een presenteerblaadje en zelfs de keeper had de hoop al opgegeven. De bal ging zonder overtuiging naar de rechterhoek en werd net voor de lijn nog aangeraakt door spits Cees Sietsma. De ervaren kracht scoorde vorige week maar liefst 2 maal en dacht hier wederom een doelpunt mee te pikken. Helaas wel in buitenspelpositie, dus de grensrechter keurde de goal helaas af. De ruststand was dan ook 0-0, maar coach Bavius Smink kon niet ontevreden zijn over het spel van zijn ploeg. 
 
Waar Littens recht had op een doelpunt, was het Blauw Rood dat in de 60e minuut op voorsprong kwam. De Bolswarder zondagsclub werd gevaarlijk uit de counter en werkte de bal achter doelman Jelte Wijnia. 5 minuten later was er echter al een reactie van de Littensers. De bal raakte in de kluts en kwam buiten de 16meter in de voeten van Simon Visser. De Weakenser Baltovernaar twijfelde niet en stiftte de bal in één keer over de Bolswarder doelman heen. Een prachtdoelpunt waar hij ongetwijfeld vaak met broer Anne Jent op heeft geoefend in de tuin. 
 
Het doelpunt werkte als een rode doek op een stier, want nog geen twee minuten later konden de VVO 4-fans wederom juichen. Rechtsback Duco had zijn punt gemaakt bij de coach en mocht van positie ruilen met Cees. Duco haalde direct zijn gelijk en zette de ploeg dan ook op voorsprong: 2-1. Wat volgde was een grote hoeveelheid kansen voor Littens, die allemaal ergens eindigden tussen het trainingsveld en de kantine. Daniel Rob was nog dichtbij de 3-1, maar de Littenser Peter Crouch raakte helaas de paal. 
 
Die derde VVO goal viel wel in de slotfase maar het was de andere 2 meter lange Winsummer: Ruben Weijer. Een harde voorzet kwam op de knie van Ruben maar de keeper wist de bal tegen te houden. De man die op de bank begon (ondanks twee keer trainen???) was alert en werkte de rebound tegen de touwen. De cornerspecialist zat overigens niet geweldig in de wedstrijd maar zo'n kans laat hij niet onbenut. 
 
Even later kon Pieter Klaas ook nog op de keeper af voor de 4-1. Hij bleef dan ook rustig en werkte de bal achter de doelman. Enigszins overmoedig riep Simon Visser al: "Het lijkt hier wel een schiettent". Dat was dan ook de laatste actie, want even later floot scheidsrechter Elvir Hadzic voor de laatste keer en werd de Bolswarder schiettent daarmee gesloten. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij LSC Sneek. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!