Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Littens neemt eindelijk weer eens de punten mee van het eiland

Littens neemt eindelijk weer eens de punten mee van het eiland

Terschelling 1 (zon)

1 - 3

VV Oosterlittens 1 (zon)

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 17

Datum

11 september 2022 14:30

Scheidsrechter

F.G.A. Thon

Accommodatie

Sportpark Midsland
Kallandspad 1
8891GS
MIDSLAND
tel. 0562-448102

Opstelling VV Oosterlittens 1 (zon)

Afgelopen zondag stond de tweede bekerwedstrijd op de planning, uit tegen Terschelling. Vertrek om 11.45 vanaf het plein in Littens. Hennie zou een taxi regelen, maar hij regelde zelfs een complete spelersbus waarin ruimte was geweest voor meerdere teams. Ideaal want zo kon ook de complete lappenmand mee naar het eiland. Zo had PY last van de lies, Gerrit niet fit, langdurige blessures voor Jorrit, Yoran en Gosse, vakantie van EP,  kaatsen voor Geert en Erwin en de baaiummer Man van glas is wederom een tijdje uitgeschakeld. Dit leverde wel een basisplaats op de buitens voor Jelke en Jasper en mocht Rense Jan startten op het middenveld. 

Littens had duidelijk nog last van de lange reis en begon niet helemaal scherp aan de wedstrijd. Toch was het wel VVO die de kansen kreeg. Uit een corner kon Jelke helemaal vrij inkoppen, maar zag de bal helaas over de goal verdwijnen. Even later was toch raak, en dit keer wel uit een vrije trap. Vrije trappen eindigen bij Littens vaak ergens in het vangnet maar deze keer mocht Wessel Hilverda het proberen. Zoals waarschijnlijk een ervaren trainer uit de Westereen hem wel heeft verteld: "Jo mut sa'n bal altiid by de twadde peal bringe *****"... en zo geschiedde. De vrije trap werd door niemand aangeraakt en belandde in de verre hoek: 0-1. Terschelling wist verder in de eerste helft niet gevaarlijk te worden, want alle ballen die in de buurt van de goal kwamen waren een prooi voor Hennie. 

De tweede helft ging eigenlijk op dezelfde manier verder, totdat Terschelling enigszins gelukkig langszij kwam. Jurjen probeerde bij een vrije trap zijn man buitenspel te zetten, maar helaas werkte niet iedereen daar aan mee en kon de Terschellinger spits om de bal achter Hennie te koppen. Even leek het er op dat het een lastige middag ging worden voor de Littensers maar gelukkig stond VVO snel weer op voorsprong. Anne Jent wist namelijk de bal mee te geven aan Rense Jan Kaastra. Een lange dribbel eindigde op een lastige positie maar toch wist de jonge Littenser de bal in de korte hoek van de goal te krijgen: 1-2. 

Littens kreeg het zwaar in het laatste kwartier want de vermoeidheid sloeg toe. De warme temperatuur en het hoge tempo eisde zijn tol en zo moest zelfs keeper Jelte Wijnia invallen op de rechtsvoor positie. Toch kwam van die positie wel de 1-3 vandaan. Waar linksachter Wessel Hilverda al had gezorgd voor de 0-1 was het deze keer rechtsachter Bauke Sieswerda die betrokken was bij de goal. De man, die tevens groot fan is van voetballen tegen Terschelling, kwam mee op en wist Anne Jent te bereiken met een voorzet. Als een heuze nummer 9 knikte Anne Jent de bal in de linkerbovenhoek en stond de eindstand op het bord: 1-3. Man of the match was een lastige discussie, waar Wessel het zeker had verdiend ... was het dan toch Anne Jent die met de trofee in zijn broekzak naar huis ging. 

De overwinning werd goed gevierd op het eiland en later in de spelersbus. Het was zelfs zo gezellig dat spelers van Dronrijp, die speelden tegen AVV, meegingen in de bus en gezamelijk eindigden bij het tentfeest van Marssum, waar Erwin gister met de krans naar huis ging.

Komende donderdagavond spelen we de laatste bekerwedstrijd thuis tegen FC Harlingen.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!