It Hynstewaed 1
8835XC
EASTERLITTENS
tel. 0517-342263

Zondag 1 oktober stond de eerste competitiewedstrijd in Oosterlittens op het programma. Onder leiding van Minne Fokkens waren de verwachtingen hooggespannen na de daverende bekerwedstrijden.

Veel spelers waren in Gelredome of slotavond Jorwert Iepenloft geweest en dat moest bekocht worden met een plaats op de bank.

Binnen 5 minuten legde Stefan de bal af op Ruben en die kon koeltjes afronden.

Het was wachten op de volgende treffers, maar die bleven wonder boven wonder uit. Een goede counter van LAC Frisia zorgde voor de onterechte gelijkmaker.

Stefan greep naar zijn hamstring en daar was de tegenvaller van de club. Ondertussen zat Ruben ook al aan de zuurstofpomp.

Vlak voor rust stuurde Jacob de drummer Cees weg en de keeper moest noodgedwongen aan de noodrem trekken. Daniel nam een penalty uit het boekje en zo konden de spelers met een voorsprong aan de thee.

Na rust werd het slordiger en slordiger voor de thuisclub. Ook Sjoerd Hem(String) moest noodgedwongen worden gewisseld.

Een mooi moment brak aan, want Simon Rinse mocht na een jaar blessureleed weer wat minuten maken. Hij kwam terug als Judoka, want binnen 5 minuten legde Elvir de bal op de stip. 2 - 2 met nog 15 minuten te gaan.

De troef Yannick werd ingezet om toch nog voor de volle buit te gaan. Yannick toonde aan dat hij binnen het veld ook raak weet te schieten (Assist Cees) en maakte de verlossende 3-2.

Na vele zweetdruppels beleefd het vierde tot nu toe een droomseizoen met de volle buit.

De derde helft werd met Lets Go fantastisch afgesloten en volgende week zondag staat om 10:30 een thuiswedstrijd op het programma tegen de Walden.