It Hynstewaed 1
8835XC
EASTERLITTENS
tel. 0517-342263

Na een vrij weekendje was het dit weekend tijd voor de wedstrijd tegen de koploper: VV Gorredijk. Vorige week waren we vrij, dus een ideale kans voor een teamuitje. In Leeuwarden gingen de mannen de strijd aan op de padelbaan en na afloop werd er gegeten bij Double B. Er werd nog lang na gesproken over het uitje, wat nog werd voortgezet in de Brouwerij. Het was maar goed dat we vorige week vrijdag vrij waren want één iemand had de wedstrijd sowieso niet gehaald vanwege een logeerpartij in het duurste hotel van Leeuwarden. Ondanks dat er aan alle gestelde eisen werd voldaan was de rekening wel erg hoog en het bed tamelijk hard.

Nog meer heugelijk nieuws want trainer André de Vries heeft de pensioengerechtigde leeftijd bij defensie behaald en gaat nu aan de slag als buschauffeur bij Arriva. Wie grappen verwacht over nieuwe stoelverhogers van Arriva, die komt van de koude kermis thuis.. want ik heb geen zin om de komende wedstrijden op de bank te zitten. Volgende teamuitje kunnen de heren mooi in de bus naar huis, dan weten we ook zeker dat iedereen weer op tijd en netjes thuis komt. Ter voorbereiding op de wedstrijd van vandaag ging GR met de kids naar het zwembad de Blauwe Golf, waar hij toevallig Ewoud tegenkwam die op date was. Om het verslag niet te lang te maken zullen we het oktoberfest maar even laten voor wat het is, want anders komen we niet eens aan de wedstrijd toe.

Ondanks de hevige regenval lag het hoofdveld in Littens er keurig bij en dus kon er afgetrapt worden voor de wedstrijd tegen koploper Gorredijk. G’dyk kreeg deze zomer enkele versterkingen en zal de aanval inzetten op het kampioenschap dit jaar. PY Walda mocht ’s ochtends een helftje meedoen met het 2e, wat knap met 3-0 won van koploper ONB. PY scoorde in een half uurtje twee maal, waaronder een vrije trap die strak de winkelhaak in ging.

Littens begon niet goed aan het duel en kreeg eigenlijk direct een levensgrote kans tegen. De aanvaller van Gorredijk was doelman Hindrik al voorbij maar het was die ouwe taaie Jurjen Hofstee die, voor zijn doen acrobatisch, de bal van de lijn werkte. Het werd de voorstopper wel gelijk fataal want hij kon na 4 minuten direct al worden gewisseld met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door kersvers nieuwe Bolswarder Bauke, die dit weekend verhuisde. Het was Gorredijk wat de bal had, maar Littens kon toch zo nu en dan gevaarlijk worden. Na zo’n twintig minuten spelen kwam VVO enigszins onterecht wel op voorsprong. Geert kreeg de bal en wist Gerrit Rinze te bereiken. Die kon zijn aanvalspartner Anne Jent Visser bereiken, die er 1-0 van maakte. Lang mocht Littens niet genieten van de voorsprong, want Gorredijk kreeg loon na werken en mocht 10 minuten later veel te makkelijk de gelijkmaker maken. De centrumverdediger mocht makkelijk opstomen en via een simpele combinatie de gelijkmaker maken. Diezelfde centrale verdediger moest even later ook met hamstringklachten naar de kant en werd vervangen door een iets minder opstomende centrale verdediger. Kort voor rust was daar ook nog de 1-2 die nummer 10 Sil Bruinsma van afstand vrij binnen mocht schieten. En zo gingen de ploegen rusten met een 1-2 stand voor de koplopers uit Gdyk.

Littens moest in de tweede helft opzoek naar de gelijkmaker en dat lukte! De keeper zag er niet goed uit en liet de bal los waarna Anne Jent de bal simpel de goal in kon werken. De scheidsrechter keurde de goal echter af omdat hij ook de keeper raakte in het doelgebied raakte. Helaas voor de Littensers want het zag zo’n kwartier na rust de Gdyksters op 1-3 komen door Jesmer de Vries. In minuut 66 lag ook de 1-4 al in het netje nadat spits Thymo de Vries de littenser laatste man Erwin Zijlstra onderuit had getrokken. Hoewel de scheidsrechter het voorval wel had gezien, keurde hij de goal toch toe waarmee de wedstrijd ook eigenlijk gespeeld was. Ondanks dat Littens nog enkele kansjes kreeg zoals een kopbal van GR uit een corner en een schot uit de draai van PY kon Littens de spanning niet meer in het duel brengen. Daarmee gaan de 3 punten mee met Gorredijk.

Volgende week staat het duel tegen LVV Friesland op het programma. Met slechts 3 punten uit 5 wedstrijden is een overwinning zeer welkom in Leeuwarden. Ook uitsupporters zijn van harte welkom want het is SUPER SUNDAY in Leeuwarden met o.a. Littens 1, 3 en 4 en live muziek van Alex van Kammen.