8835XC
EASTERLITTENS
tel. 0517-342263

Een belangrijk duel: nummer 8 Read Swart komt op bezoek bij nummer 9 Oosterlittens. Beide ploegen staan net boven de nacompetitiestreep en willen daar zo snel mogelijk afstand van nemen. Read Swart heeft al het hele seizoen last van blessures en mist zeker de sterkhouders van voorgaande jaren: Frank Tuinman (hernia) en Jorke Braaksma. Het moet daardoor noodgedwongen een beroep doen op een blik jonge talenten en good-old Geert Bosscher die met zijn 40 jaar nog in de basis staat bij Read Swart.

Bij Littens heeft trainer André de Vries het hele weekend over de opstelling liggen denken. Een aanvallende formatie deze week, voor de ploeg van de Leeuwarder Napoleon (aldus één van de wissels).  Op de goal Stefan, nadat Hennie de afgelopen twee weken Curacao onveilig had gemaakt. Hennie kwam overigens zaterdag terug en maar was niet te beroerd om te switchen van de Curaçaose warmte naar 90 minuten stil zitten in de Littenser kou. Na een 2-0 overwinning van VVO 2 met prachtige goals en goalcelebration, was het tijd voor de matadoren van Littens 1. Het veld in Littens ligt er keurig bij maar de gladde toplaag zorgt er wel voor dat het soms lastig voetballen is en dat er zo af en toe iemand flink onderuit gaat. Littens is dit jaar ongeslagen in uitwedstrijden maar op eigen veld werd er nog niet gewonnen, en daar moet maar eens verandering in gebracht worden.

Read Swart begon redelijk aan de wedstrijd en kwam in het begin van de wedstrijd gelijk tot enkele vrije trappen en corners. Stefan kon lekker in de wedstrijd komen door de 2e corner nog met de vingertoppen uit de hoek te tikken. Voor de ervaren Geert Bosscher kwam het duel al na 15 minuten tot zijn eind. Hij kreeg last en er was geen haar op zijn hoofd die erover dacht om verder te spelen. Er gebeurde voor de rest weinig in de eerste twintig minuten, totdat de bal voor de voeten van Paulus komt. Daar maakte de Littenser topscorer dankbaar gebruik van en opende de score. Nog voor rust kon Littens de stand verdubbelen maar zowel de vrije trap van Wessel als van Ewoud kenden een teleurstellend resultaat. Read Swart kwam goed weg, maar moest wel een tweede keer wisselen omdat één van de verdedigers niet verder kon. Anne Jent had goed geluisterd na de wedstrijd tegen DTD en was opvallend aanwezig. Er werd hoog druk gezet en duels werden gewonnen. De rechtsbuiten verdedigde tot ver op eigen helft mee en kreeg na een stevige tackle zelfs de complimenten van Rinse Rat. Ondanks dat Littens sterker en sterker in de wedstrijd kwam, werd er met 1-0 de kleedkamer opgezocht.

Na rust had Littens de wedstrijd volledig in haar macht en kreeg het nog nauwelijks echte kansen tegen. Het duurde echter lang voordat de score verder werd uitgebreid. Na 20 minuten in de tweede helft kwam die dan eindelijk. Een afvallende bal werd opvangen door de stille stofzuiger Geert Dyson. Rustig en koeltjes als altijd neemt hij de bal aan en dwars door een bos van verdedigers weet de middenvelder van buiten de zestien te scoren in de verre hoek: 2-0. Littens gaat door en krijgt kansen op de derde treffer. Een voorzet van Anne Jent is hard maar zwaait af en een voorzet van de andere kant van GR beland net achter de sprintende PY. De grootste kans komt op naam van de trage Frenkie de Jong van het middenveld, maar na een goede bal van Anne Jent schiet Gosse de bal ver over. Toch is het in de 82e minuut dan toch raak! Ewoud speelt de bal naar de ingevallen Simon, die de hoge bal doorspeelt naar Paulus Yde. De spits gaat handig langs de verdedigers en knalt zijn 2e tegen de touwen. 3-0 voor Littens en daarmee ook de 96e competitiegoal voor Paulus (op naar de 100!). En daarmee ook gelijk de eindstand en een mooie drie punten voor Littens.

Man of the match was de man van weinig woorden, maar eigenlijk had iedere speler vandaag wel een trofeetje verdiend. Een teamprestatie waarbij er 90 minuten lang (zelfs door Ewoud) hard werd gewerkt en gevochten. Met de overwinning stijgt Littens over Read Swart heen en staat het nu 8e op de ranglijst. Littens mag komende donderdagavond weer in actie want dan wordt er ingehaald tegen nummer 6 Oerterp. Bij winst zou Littens zelf nog verder kunnen stijgen en de 6e plaats voorlopig overnemen. Punten zijn in ieder geval voor alle ploegen van harte welkom want zoals iedere week blijven alle ploegen elkaar pijn doen en is het verschil tussen nacompetitie en plek 5 slechts 5 punten. Daarnaast zullen ploegen nog flink kunnen stijgen, want ploegen als Trinitas, Oldemarkt en De Blesse mogen nog 2 of 3x inhalen.