VVO EK-pool Dag 11: Megasprong De Oranje Welpjes

Italië deed met een B-team zijn plicht en won met 1-0 van Wales. Dat Italië daarna niet verder doordrukte, was een geluk voor de Welshmen. Door deze overwinning is Italië al 30 wedstrijden ongeslagen, een evenaring van het nationaal record uit de jaren dertig. De laatste verliespartij was in september 2018, tegen Portugal. De laatste 11 wedstrijden werden allen gewonnen met een doelsaldo van 32 voor en 0 tegen. Indrukwekkende cijfers. Zwitserland had, op een paar speldenprikjes na, weinig te duchten van Turkije. De kleine Shaqiri was de grote man bij de Zwitsers met 2 treffers. Italië als groepswinnaar door en Wales als nummer 2 op basis van doelsaldo ten opzichte van Zwitserland. Die moeten nog even afwachten wat er gebeurt in de andere groepen. Maar met 4 punten hebben ze een grote kans op de volgende ronde. De punten voor Italië en Wales zijn verrekend in de stand, de eventuele punten voor Zwitserland komen later.

Dagwinnaar IK BIN DER EK NOG neemt met 80 punten de 2e plaats in. Koploper blijft De Kikkertskûle, 3e is nu It is net oars. De top 3 komt uit 1 familie. Toeval, of enorm veel voetbalkennis? We zullen het over een kleine 3 weken weten. De Oranje Welpjes maken de grootste sprong en stormen de top 10 binnen, van 28 naar 10. Ook PYW10 (van 14 naar 7), Alles of niets (niet te verwarren met Alles of niks, van 30 naar 15) en Meinz007 (van 42 naar 32) kunnen weer omhoogkijken. Onderin hebben Possie (van 40 naar 41) en Simzij (van 41 naar 42) gezelschap gekregen van Sammy (van 39 naar 40). Vandaag kunnen er wel 200 punten verdiend worden, dus er worden vele verschuivingen verwacht.

Er zijn vandaag namelijk 4 wedstrijden. Om 18.00 uur is de poule van Nederland aan de beurt. Nederland speelt in Amsterdam tegen het uitgeschakelde Noord-Macedonië. Dit wordt het laatste kunstje van de oude krijger Pandev (37 jaar). Hij stopt na deze wedstrijd als international. Op hetzelfde tijdstip mogen Oekraïne en Oostenrijk uitmaken wie er 2e en 3e wordt. Oostenrijk moet winnen, Oekraïne heeft aan een gelijkspel genoeg. De nummer zit dan voorlopig in de wachtkamer. Groep B is om 21.00 uur aan de beurt. Rusland-Denemarken en Finland-België. In deze groep kan het nog alle kanten op. Zelfs België kan nog 3e worden, maar zijn al wel verzekerd van de volgende ronde met 6 punten. Na België heeft Rusland op dit moment de beste papieren. Zij wonnen 10x van de Denen en verloren maar 1x. Finland moet winnen om in de top 2 te komen, bij andere resultaten is het afhankelijk van de andere wedstrijd. Ook de Denen moeten winnen, het liefst met 2-0 of beter. Kortom, alles is nog mogelijk.