VVO EK-pool Dag 5: BreAn wederom koploper!

Hongarije hield lang stand tegen de Portugezen, maar moest in de slotfase toch capituleren. Een frommelgoal en 2 doelpunten van Ronaldo zorgden voor een 3-0 overwinning voor Portugal. En passant pakte Ronaldo ook nog even 2 records: de eerste speler die op 5 EK's heeft gespeeld, en topscorer aller tijden op een EK. Hij heeft nu 11 doelpunten gemaakt op EK's. Het toetje op de avond was Frankrijk-Duitsland. De Fransen wonnen via een eigen goal van Hummels.

Onze EK-pool:
BreAn is weer terug aan kop met 99 punten. Tweede staat It is net oars, en derde blijft Jentje. De dagwinnaars (+20 punten) zagen een flinke stijging. Sissa gaat van 16 naar 8, Dirk Jorritsma van 17 naar 9, Alles of niks van 19 naar 11, Tess van 27 naar 17 en Zico van 34 naar 22. De enige die geen punten heeft behaald, is Werom doch ik mei, en zakt daarmee ook van 11 naar 21. Du Longhi heeft gisteren even onderin gesnuffeld, maar blijkbaar beviel dat niet, hij is gestegen naar plek 33. Meinz007 is terug van weggeweest en staat nu 40e, 41e is Ceezman en Kauffie sluit de rij.

Vandaag weer "ouderwets" 3 duels. De tweede ronde in de poulefase wordt om 15.00 afgetrapt met de wedstrijd Finland-Rusland. Makkelie is de arbiter. De laatste en tevens ook enige zege van Finland op Rusland dateert van de Olympische Spelen van 1912. Wellicht dat sommigen van ons zich dat nog kunnen herinneren. Rusland moet een resultaat halen, wil het nog een kans maken op de volgende ronde. Daarna volgt om 18.00 uur de wedstrijd Turkije-Wales in Bakoe. Van de 6 ontmoetingen won Wales er 3 en Turkije er 2. De laatste ontmoeting won Turkije met 6-4 met 4 goals van Hakan Sükür in 1997. Turkije verloor de 1e poulewedstrijd, Wales speelde gelijk. De laatste wedstrijd van vandaag is Italië-Zwitserland in Rome om 21.00 uur. In eigen land verloor Italië nog nooit een EK- of WK-duel: 13 zeges en 7x gelijk. Italië is de laatste 8 ontmoetingen ongeslagen met Zwitserland, Zwitserland verloor zijn laatste acht interlands niet.