VVO EK-pool Dag 4: Weinig punten voor het gehele klassement

Goed nieuws uit Denemarken! Christian Eriksen heeft via Instagram laten weten dat het "oké" met hem gaat, en dat hij het nationale team de komende wedstrijden gaat aanmoedigen.
De Schotten werden op Hampden Park in Glasgow ook aangemoedigd door een dikke 9.000 toeschouwers, maar konden een nederlaag niet voorkomen: 0-2. Schick van Tsjechië was de grote plaag voor de Schotten. Vooral zijn 2e goal was wonderschoon. Slowakije versloeg toch ietwat verrassend Polen: 2-1. Al had het daar wel de hulp van de Polen voor nodig. Keeper Szczesny van Polen "kopte" de bal in eigen doel en Krychowiak kreeg de eerste rode kaart (2x geel) voorgeschoteld. Szczesny heeft sowieso blijkbaar een hekel aan openingswedstrijden op een groot toernooi. Op het EK van 2012 werd hij met rood van het veld gestuurd, op het EK van 2016 raakte hij geblesseerd en miste de rest van het toernooi en op het WK van 2018 ging hij in de fout en scoorde Senegal. Spanje bleef in Sevilla steken op 0-0 tegen de stugge Zweden. Spanje had in de 1e helft 83% balbezit. Maar de grootste kans in de 1e helft was voor Isak van Zweden, maar zijn inzet belandde via Llorente en de paal in de handen van keeper Simón.

Onze pool:
De Kikkertskûle blijft ondanks 0 behaalde punten toch koploper. Tweede is nu weer BreAn en Jentje is nu de nieuwe nummer 3. Dagwinnaars Rubber en Werom doch ik mei (+20 punten) stijgen op de ranglijst. Rubber bezet nu de 6e plaats (van 14) en Werom doch ik mei staat nu 11e (gister 24e). Ook Egbert (van 22 naar 15), Alles of Niks (van 27 naar 19) en Richie Rich (van 36 naar 26) lijken de weg omhoog te hebben gevonden. Laatste is nog Kauffie, maar zijn achterstand op nummer 41 is verkleind tot 2 punten. Daar staat nu Du Longhi. Nummer 40 is Ceezman, hij is 1 plaats gestegen. Vraag 7 werd gisteren dus beantwoord. Welk land krijgt de eerste rode kaart. Polen dus. Precies 0 personen hadden dat juist voorspeld in onze pool. Er zijn met deze vraag dus geen punten verdiend.

Vandaag "maar" 2 wedstrijden, maar wat voor wedstrijden! Om 18.00 uur mag regerend Europees kampioen Portugal aantreden in Boedapest tegen Hongarije. In die stad gaat het vandaag niet alleen over voetbal. Duizenden mensen hebben gedemonstreerd tegen een geplande wet van premier Orbán, die voorlichting aan jongeren over homoseksualiteit en transseksualiteit verbiedt. Volgens de betogers schendt de wet de grondrechten van kinderen en gezinnen. De stemming over deze wet is vandaag. Hongarije won nog nooit van Portugal en verloor de laatste 3 thuiswedstrijden in Boedapest. De laatste wedstrijd van de eerste pouleronde is de kraker Frankrijk-Duitsland om 21.00 uur in München. Het wordt de 32e ontmoeting tussen deze 2 grootmachten. Frankrijk won 14x, Duitsland 9x, en 8x een gelijkspel. Duitsland is sinds 1972 aanwezig op een EK, de laatste 2 edities werden de Duitsers uitgeschakeld in de halve finales. Les Blues waren in 2016 verliezend finalist. Veel kijkplezier!