VVO EK-pool Dag 3: Wederom nieuwe koploper: De Kikkertsk├╗le!!

Zo! Nederland is begonnen met een overwinning. Na een 2-0 voorsprong kwam Oekraïne nog terug tot 2-2, maar in de slotfase trok Nederland toch aan het langste eind. Een overwinning met een grote "Friese" inbreng. Wijnaldum en Dumfries scoorden voor Oranje. Weghorst maakte tussendoor de 2e treffer.
Engeland won van Kroatië met 1-0, en in de poule van Nederland boekte Oostenrijk zijn eerste overwinning op een EK door met 3-1 te winnen van Noord-Macedonië.

Onze pool:
De top 3 is weer veranderd. De Kikkertskûle heeft de koppositie overgenomen, tweede is nu Ewoudinho, BreAn staat nu derde. Dagwinnaars Henk hat it altiid drok en Paulus Littens (+25 punten) stijgen respectievelijk van 31 naar 18 en van 32 naar 19. Overige stijgers: Jokertje (van 19 naar 13), Rubber (van 20 naar 14), De Oranje Welpjes (21 naar 15) en Smit (van 39 naar 34). Onderin heeft Simzij de laatste plaats verlaten en staat nu 40e. Ceezman bezet de 41e plaats, en laatste is nu Kauffie.

Dan de wedstrijden van vandaag. Om 15.00 uur de wedstrijd Schotland-Tsjechië. De Schotten doen sinds 1998 (WK Frankrijk) weer eens mee aan een groot toernooi, maar overleefden een groepsfase nooit. Om 18.00 spelen Polen en Slowakije tegen elkaar. Polen won bij zijn 3 eerdere deelnames aan een EK maar 2 wedstrijden. Dat was op het vorige EK, waar het in de kwartfinales werd uitgeschakeld. Maar het heeft wel topschutter Lewandowski in de gelederen. Slowakije overleefde in 2016 de achtste finales niet. De laatste wedstrijd is Spanje-Zweden om 21.00 uur. In de onderlinge duels is Spanje in het voordeel. Het won 9x van de 15 duels. Zweden won 3x. Spanje treedt dit toernooi aan zonder een speler van Real Madrid, voor het eerst in de historie. Bij Zweden ontbreekt Ibrahimovic.