VVO EK-pool Dag 2: BreAn nieuwe koploper!!

Wat een dag gisteren. De (voetbal)wereld werd opgeschrikt door de vreselijke beelden van Christian Eriksen. Volgens de laatste berichten gaat het naar omstandigheden redelijk. Hij is bij kennis en zijn toestand is stabiel. Vanaf onze kant ook een spoedig herstel gewenst voor Christian Eriksen! Toch werd de wedstrijd uitgespeeld. De Finnen wonnen met 1-0.
Eerder op de dag pakte Wales een puntje tegen Zwitserland. De avondwedstrijd werd door België gewonnen met 3-0 tegen Rusland.

Onze pool:
De top 3 is gewijzigd. Douwe Reekers is gezakt naar plek 7, BreAn heeft de koppositie overgenomen, gevolgd door De Kikkertskûle en It is net oars. Een paar opvallende stijgers: Bussie (All the way from Canada. Ja, onze pool gaat internationaal!) van 28 naar 6, PYW10 van 33 naar 12, Ytsen en Sido van 26 naar 17, Jokertje van 29 naar 19, Juke van 31 naar 22 en Tess van 41 naar 26. Onderin hebben Meinz007 (van 40 naar 41) en Simzij (blijft 42e) gezelschap gekregen van Kauffie (van 38 naar 40).

Vandaag mag Nederland aan de bak. Om 21.00 uur in Amsterdam tegen Oekraïne. Beide landen speelden maar 2x tegen elkaar. Eén keer winst Nederland en 1x gelijk. Pikant detail: Nederland kan het vierde land worden dat 5 wedstrijden op rij verliest op een EK. Aan de andere kant overleefde Nederland 7x de groepsfase van de 9 deelnames. Oekraïne overleefde zijn beide keren niet. Vanmiddag spelen Engeland en Kroatië tegen elkaar. Engeland lijkt thuis (wedstrijd wordt gespeeld in Londen) onverslaanbaar, het won 15 van de laatste 16 thuiswedstrijden. Maar Engeland is ook het land dat het vaakst deelnam zonder het toernooi ooit te hebben gewonnen (9 deelnames), en Engeland won nog nooit zijn openingsduel. De Kroaten verloren nog nooit hun openingsduel. De "bord-op-schoot-wedstrijd" is de andere wedstrijd in de poule van Nederland: Oostenrijk - Noord-Macedonië. Oostenrijk wist nog nooit een wedstrijd te winnen op een EK (2 deelnames), Noord-Macedonië is debutant. De meest bekende speler is Pandev, 37 jaar en recordinternational.