VVO EK-pool Dag 1: Douwe Reekers aan kop!!

Zo, de kop is er af! Turkije en Italië hebben het spits afgebeten. Italië was veel te sterk voor het onmachtige Turkije: 3-0. Velen (36 deelnemers) hadden Italië inderdaad op winst, maar niemand had de uitslag exact goed. Voor de toto ontvangen deze deelnemers 5 punten. Demiral gaat de boeken in als de eerste doelpuntenmaker van dit EK. Niemand van ons had dat goed voorspeld. "Alles of niets" had wel Berardi genoemd, maar hij gaf "slechts" de assist, dus helaas ook geen punten. Een ruime meerderheid (31 deelnemer) had het eerste doelpunt verwacht in de 1e helft, 11 deelnemers in de 2e helft. En Douwe Reekers had minuut 53 juist voorspeld, dus 50 punten voor hem. Ook de rest heeft punten verzameld, maar minder. Voor iedere minuut afwijking, 1 punt minder. Bijvoorbeeld: voorspelling: 39e minuut. Een afwijking van 14 minuten, dus 14 punten minder = 36 punten.
Dan onze pool. In de laatste uurtjes zijn er nog 2 deelnemers bijgekomen, dus we hebben een totaal van 42 deelnemers.

In onze pool gaat Douwe Reekers aan de leiding met 55 punten, gevolgd door titelverdedigster BreAn met 54 punten. Derde staat nu De Kikkertskûle met 51 punten, en vierde is Egbert met 49 punten. Gedeeld 5e zijn It is net oars en Sammy, beide 48 punten. Er is al een behoorlijk gaat geslagen met de onderste regionen. Meinz007 en Tess hebben 16 punten, Simzij (42e) sluit de rij met 15 punten. Maar Jean Nelissen zou wel zeggen: London is nog ver!

Vandaag 3 wedstrijden op het programma. De middagwedstrijd (15.00 uur) is Wales-Zwitserland. De kans op een gelijkspel is nihil. Alle 7 eerdere ontmoetingen leverde een winnaar op. Wie blijft in het spoor van Italië? Wales haalde op het EK 2016 als debutant de halve finales. Om 18.00 uur trappen Denemarken en Finland af. Wie wint deze Scandinavische clash? Denemarken heeft de beste papieren. Zij wonnen 39x van de 63 onderlinge wedstrijden, de Finnen 12x. De laatste wedstrijd van vandaag is België-Rusland om 21.00 uur. Als nummer 1 van de wereld is België favoriet in deze wedstrijd. In de kwalificatiereeks won België beide wedstrijden tegen Rusland, 3-1 en 4-1.
Veel kijkplezier.