WK-poule 2022 -

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

WK-poule 2022

WK-poule 2022

Dag 15: Wederom weinig verrassingen, en wederom 100 punten voor bijna iedereen

5 december 14:15  Tot nu toe geen verrassingen in de achtste finales. Ook Frankrijk en Engeland wisten hun wedstrijd tegen respectievelijk Polen en Senegal te winnen. Bij Frankrijk was Mbappé de grote man met 2 goals. Hiermee staat zijn teller dit toernooi al op 5. Met de 4 goals van het vorige WK dus al 9 is totaal. Evenveel als bijvoorbeeld Messi, Rossi en Villa. Die ranglijst wordt aangevoerd door Klose (Dui) met 16 doelpunten, gevolgd door Ronaldo van Brazilië met 14 doelpunten en Gerd Müller, ook Duitsland, met 13 doelpunten. Verder staan op die lijst uiteraard ook Pelé met 12, Klinsmann met 11 en Batistuta (Argentinië) en Lineker (Engeland) met 10. Lineker zal tevreden hebben gekeken naar de verrichtingen van zijn land, de 3-0 overwinning op Senegal. Dus de tweede kwartfinale is ook bekend. Komende zaterdag om 20.00 uur Engeland-Frankrijk.meer »


Dag 14: Nederland door naar de kwartfinale! Bijna iedereen heeft het goed!

4 december 14:15  We zijn nu 2 weken onderweg en de eerste kwartfinale is bekend. Nederland won met 3-1 van de Verenigde Staten. Met o.a. het eerste doelpunt dit WK van Depay. Daarmee komt zijn doelpuntentotaal voor het Nederlands elftal op 43. Nog 7 te gaan, en komt hij op gelijke hoogte met Van Persie. Over veel doelpunten gesproken, Messi scoorde zijn 789e goal in zijn 1000e officiële duel, in zijn 100e duel als aanvoerder van Argentinië. Uiteindelijk won Argentinië met 2-1 van Australië.meer »


Dag 13: Jentje & Koning Louis winnaars 1e tussenstand!

3 december 14:15  Een oplettende deelnemer attendeerde mij erop dat zowel Jentje als Koning Louis 655 punten hebben. In alle haast was dit mij dit nog niet opgevallen. Dat betekent dat Jentje en Koning Louis winnaar zijn geworden Tussenstand 1. Mocht één van deze 2 ook een prijs hebben in de eindstand dat gaat deze prijs van Tussenstand 1 naar de andere persoon. Hebben beide deelnemers een prijs in de eindstand, dan gaat deze prijs van Tussenstand 1 naar de eerstvolgende die in deze tussenstand nog geen prijs heeft gewonnen!meer »


Dag 12: Grote verrassingen in het toernooi leiden tot grote veranderingen in de poule

2 december 14:45  Bijltjesdag vandaag op het WK! Het eigen doelpunt van Aguerd van Marokko was het 100e doelpunt van dit toernooi. Ondanks dit eigen doelpunt won Marokko wel met 2-1 van Canada. En omdat Kroatië-België in een brilstand eindigde, is Marokko als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Helaas zijn er weer rellen uitgebroken in verschillende steden. Zo jammer. In het kielzog van Marokko gaat Kroatië door naar de achtste finales. En gaan onze zuiderburen alweer huiswaarts. Later op avond werden ook onze oosterburen uitgeschakeld, ondanks een 2-4 overwinning op Costa Rica. Dat deze overwinning geen baat had, kwam omdat Japan toch wel verrassend won van Spanje: 2-1. meer »


Dag 11: Tot voor kort was hij hekkensluiter maar dagwinnaar De Jonkertjes stijgen naar plek 10!

1 december 14:45  De beslissingen in groep C en groep D zijn ook gevallen. In groep D gaan Frankrijk en, toch wel verrassend, Australië door. De meeste van ons hadden Denemarken verwacht. Frankrijk gaat door als groepswinnaar, ondanks het verlies tegen Tunesië. Denemarken kon geen vuist maken tegen Australië, en verloor met 1-0. In groep C was het nog spannend, maar Argentinië pakte, dankszij een 0-2 overwinning op Polen toch de groepswinst. Mexico won met 1-2 van Saudi-Arabië, maar dat was niet genoeg om Polen van de 2e plek af te stoten. meer »


Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!