Accommodatie

Onbekend

Opstelling

31 oktober '21 - VV Oosterlittens 1 - VV Akkrum 1 (2-2)

De ontmoeting tussen Oosterlittens en Akkrum betekende een ontmoeting tussen twee gehavende teams. Waar Oosterlittens voor het eerst geen ziektegevallen in de selectie had, moest tegenstander Akkrum enkele belangrijke spelers missen door blessures en ziekte. Waar vorig week al hard duidelijk werd dat de gevolgen voor de selectie van Littens grote gevolgen had voor de conditie, waren sommige spelers duidelijk nog niet volledig hersteld.

Akkrum stond een stuk feller aan de aftrap dan de Littensers waar de eerste kansen dan ook voor de Akkrummers waren. Waar de Littensers duidelijk nog niet goed stonden en het middenveld van Akkrum veel ruimte kreeg was doelman Hindrik Meinsma gelijk bij de les. Met enkele reddingen hield hij de stand gelijk. Naast de doelman was ook grensrechter Elvir Hadzic goed uitgeslapen, want Akkrum maakte een doelpunt vanuit buitenspelsituatie, waarna Elvir zijn vlag in de lucht stak en de scheidsrechter de goal afkeurde. Tegen de verhoudingen in was het dan ook Oosterlittens wat op voorsprong kwam. Anne Jent Visser opende de aanval door Paulus Yde Walda diep te steken. De harde voorzet van Paulus werd bij de tweede paal binnen gelopen door Gerrit Rinze Stremler, waardoor het in de 30e minuut 1-0 voor VVO stond.

Lang zag het er naar uit dat dit ook de ruststand zou worden, totdat Akkrum in de 43e minuut de gelijkmaker maakte. Akkrum kwam in balbezit op het middenveld en na een simpele aanval kon Emile Vis aanleggen voor de 1-1. Gezien het spelbeeld was deze uitslag dan ook wel terecht.

In de tweede helft veranderde dat spelbeeld eigenlijk weinig. Beide ploegen kregen kansen maar beide keepers hielden de stand gelijk. In de 79e minuut was het dan toch linksachter Idsert Bosma die de Akkrummers op voorsprong bracht en daarmee de drie punten leek veilig te stellen. Het slotoffensief was echter toch voor Littens. Gerrit Rinze werd gevloerd op de rand van de 16 meter. De vrije trap werd genomen door Erwin en waar Erwin normaal gesproken hard op goal schiet, moest de bal deze keer om een 8 persoons muur heen. De bal ging dan ook wel langs de muur maar eindigde helaas in het vangnet.

Enkele minuten later was de gelijkmaker dan toch een feit. In de 86e minuut was het wederom Gerrit Rinze Stremler die de bal, op aangegeven van Hessel Postma, tegen de touwen werkte. Ondanks dat beide ploegen weinig lucht meer over hadden, bleven de Littensers doorgaan. Hessel Postma werd diep gestoken en werkte de bal met een lob over de keeper heen. Waar menig supporter langs de lijn duidelijk zicht had op de situatie, stak de grensrechter toch haar vlag omhoog en werd de goal toch afgekeurd. Onterecht bleek echter, maar het delen van de punten was gezien het spelbeeld wel rechtvaardig.

De mannen van Marc van Hiel zijn op de goede weg terug, maar er zal deze week nog een stap gemaakt moeten worden. Volgende week wacht de uitwedstrijd in en tegen Mildam.