8408JA
LIPPENHUIZEN
tel. 0513-464477

Opstelling VV Oosterlittens 1 (zon)

Na de dorpsfeesten/oktoberfest van Jorwert en Winsum stond op 10-10 de wedstrijd tegen THOR op het programma. De thuisploeg uit Lippenhuizen kende een beroerde start na nederlagen tegen St. Anna en Mildam. THOR is een bekende tegenstander maar waar er voorheen 442 of 433 als formatie werd gebruikt, speelde THOR nu in een verdedigende 541 formatie.

De ziekenboeg van Oosterlittens was ruim vertegenwoordigd. Met blessures van Rykhelt, Jelmer, Evert-Pieter, Anne-Jent, Gosse betekende voor Marc van Hiel dan ook een puzzelopgave. Naast Jelke en Klaas Gerrit was er dan ook ruimte voor een Jo17-1 speler op de bank: Rense Jan Kaastra.

Oosterlittens begon sterk aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten kwam Hessel al voor de keeper maar zijn poging ging rakelings voorlangs. Waar THOR duidelijk moeite had met het creeëren van kansen, waren er de nodige kansen voor Oosterlittens. Na de nodige kansen voor Paulus Yde, Hessel, Wessel, Gerrit Rinze en Simon werd er gerust met een 0-0 stand op het bord.

Na rust kwamen er steeds meer druk van THOR. In de 55e minuut leidde dit dan ook tot een goal van de rechtsvoor van THOR, die met een snelle "een twee" voor Hindrik kwam te staan en de bal in de verre hoek schoot: 1-0. 6 minuten later was het weer raak na een actie van dezelfde aanvaller waarna THOR via een been van Littens de bal in het doel werkte. Zo stond het ondanks alle kansen van VVO 2-0 voor THOR.

Terwijl het spel minder en minder werd, bleven de nodige kansen nog komen voor Littens. Het slotakkoord was echter ook voor THOR want in de 90e minuut werd het zelfs 3-0 door de spits van THOR. Hiermee bleven de 3 punten in Lippenhuizen en keldert Oosterlittens van plaats 3 naar plaats 8 op de ranglijst. Klein lichtpuntje voorRense Jan, de jeugdspeler mocht kort voor tijd wel zijn debuut maken in het eerste.

Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Read Swart 1.