R. Meints

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Na het teleurstellende verlies tegen Read Swart vorige week, stond er deze week wederom een thuiswedstrijd op het programma. Tegen Renado moest de negatieve reeks van de afgelopen weken doorbroken worden en was het tijd voor een overwinning. De aftrap werd verricht door Sido Rodenhuis, zoon van oud-eerste elftalspeler Jelle-Jan Rodenhuis (53 goals voor Littens 1).

De laatste weken speelde Oosterlittens redelijk, maar deden persoonlijke fouten en het missen van vele kansen de Littensers telkens de das om. Marc van Hiel voerde enkele wijzigingen door en zo was er een basisplaats voor Wessel Hilverda en kreeg Anne Jent Visser de voorkeur op de linksvoor. Dit betekende ook dat de doorgaans vaste basisspelers Ewoud en Paulus Yde Walda op de bank moesten beginnen.

De wedstrijd begon veel belovend voor de thuisploeg. Vanaf het fluitsignaal was er direct dreiging voor de Littensers en volgden de nodige kansen. Al in de eerste 10 minuten werd duidelijk, dat de keeper van Renado een hele goede dag had. Wessel mocht aanleggen voor een schot richting de verre kruising en waar de verdedigers van Renado al met de handen voor de ogen stonden, zweefde de keeper richting de kruising om een wereldredding te verrichten. De corner belandde eveneens op het hoofd van Wessel. Waar met de inzet van Wessel wederom niets mis was hield de keeper wederom (dit keer met meer geluk dan wijsheid) de bal uit de goal.

Tekenend voor dit seizoen, liet Oosterlittens goed spel zien het eerste kwartier maar gaf het zelf een goal cadeau aan de tegenstander. Waar Renado duidelijk moeite had met gevaarlijk worden werd Evert-Pieter gevaarlijk ingespeeld met een man in zijn rug, recht voor de goal van Littens. Waar niet alleen de inspeelpass maar ook de aanname ongelukkig was, belandde de bal in de voeten van Renado-aanvaller Guus Bakx, die vervolgens de 0-1 op het bord mocht zetten.

Ondanks de onverdiende achterstand bleef Oosterlittens doorgaan met het creëren van kansen. Zo waren er grote kansen voor de aanvallers van Littens, maar bleef de 0-1 op het bord staan. Grootste kansen waren er voor Anne Jent Visser, die meerdere keren 1 op 1 met de keeper kwam maar het vizier niet op scherp had. Hierdoor gingen de ploegen met een teleurstellende stand de rust in.

In de tweede helft ging Oosterlittens verder waar het gebleven was. Echter leverde dit het zelfde resultaat op als in de eerste helft. In de 59e minuut wist Erwin uit een ingooi van Renado de bal niet goed te verwerken en kwam vervolgens te laat aan de zijkant van het strafschopgebied: penalty. Wederom was het Guus Bakx die, oog in oog met doelman Hindrik Meinsma, niet faalde en de 0-2 op het scorebord zette.

Lang kon Renado echter niet genieten van deze stand. Al na 28 seconden na de aftrap lag de bal namelijk in het doel van Renado. Uit een slechte ingooi van Renado kon Bauke met een kopbal Gerrit Rinze bereiken. Gerrit zette na een snelle actie Hessel Postma voor de goal, die zijn 5e goal van het seizoen maakte. Helemaal toevallig is het niet dat deze twee score terug konden brengen, want Gerrit en Hessel nemen dit jaar een groot gedeelte van de goals voor hun rekening (9 van de 12).

Na de goal van Littens besloot Marc van Hiel in te grijpen en werden de tegenvallende Anne Jent en Rykhelt naar de kant gehaald voor Ewoud en Paulus Yde. Wederom bleven de kansen maar komen voor Oosterlittens. Zo wist Gerrit met een voorzet Paulus te bereiken, die met een kopbal de keeper verschalkte… maar de bal stuiterde op de paal. De bal kon echter niet goed weggewerkt worden waardoor Bauke Ewoud kon bereiken, die op zijn beurt open draaide en met links de verre hoek zocht. De keeper was binnen een minuut wederom verslagen en stond met zijn handen voor zijn gezicht te wachten tot de bal de goal in hobbelde. Zijn geluk was echter nog niet op, want de bal kwam op de binnenkant van de paal en stuiterde recht in zijn handen. De verdedigers van Renado hadden een duidelijk beeld van het spelbeeld gekregen en riepen al dat hun geluk nu wel eens op zou zijn.

Niets bleek minder waar… Uit een ingooi op dezelfde plek als in minuut 59 kon Oosterlittens wederom de bal niet goed verwerken en kon Renado het strafschopgebied in dribbelen. De doorgaans rustige PC-koning van 2021 twijfelde en kwam vervolgens wederom te laat. De scheidsrechter kon slecht oordelen of de overtreding in de zestien was maar besloot wel een penalty te geven. Guus Bakx pakte het 3e cadeautje van Oosterlittens uit en voltooide zijn hattrick: 1-3.

In het restant van de wedstrijd bleef Oosterlittens de aanval opzoeken en werd het nog meerdere keren gevaarlijk. De stand veranderde echter niet en zo werd er met 1-3 verloren van Renado. Gezien het spelbeeld onverdiend maar des te fijner was de nodige overwinning voor de ploeg uit St Nyk. Het zal voor Renado dan ook een zorg zijn op welke manier er werd gewonnen, de ploeg steeg namelijk van de 12e naar de 10e plaats. Oosterlittens staat nog altijd op een 13e plaats. De keeper en spits van Renado zijn na de wedstrijd niet meer gezien, de geruchten gaan dat deze twee rechtstreeks naar het Holland Casino zijn gegaan.