8446KZ
HEERENVEEN
tel. 0513-626333

Opstelling VV Oosterlittens 1 (zon)

Deze week stond de angstgegner van voorgaande jaren op het programma. Zo werd er in het seizoen 17/18 en 19/20 beide keren 2-2 gespeeld en bleven er dure punten liggen in Nieuweschoot. Opvallend was dat beide wedstrijden de dag na "De nacht van Bozum" gespeeld werden. De wedstrijden in Nieuweschoot zijn dan ook memorable wedstrijden, waarin we onder andere een goal tegen kregen terwijl de bal nauwelijks de vijf-meterlijn had gepasseerd of waarin Jelle Scharringa, talent van weleer, veruit de beste man van het veld was maar toch werd gewisseld door de vorige hoofdtrainer. Om hier een vervolg aan te geven, heeft de KNVB dit jaar Nieuweschoot - VVO wederom na de Nacht van Bozum ingepland, ware het niet dat dit feest vanwege de corona-maatregelen niet door ging.

Ondanks dat het de hele week had geregend lag de grasmat in Nieuweschoot er keurig bij. Waar Erwin gelijk in de 1e minuut onder de bal door leek te schieten , lag de bal al vrij snel in de goal van Nieuweschoot. Oosterlittens had een ingooi net op de helft van Nieuweschoot. Bauke gooide de bal net over de verdediging van Nieuweschoot waarna Hessel de 1-0 al in de 2e minuut tegen de touwen schoot. De opluchting was groot bij Hessel, wat hij duidelijk liet horen met een oerkreet waardoor de linksachter van Nieuweschoot de hele wedstrijd niet meer in de buurt van Hessel is geweest.

In de 15e minuut was het dan ook wederom raak. Ewoud wist Hessel te bereiken waarna Hessel koelbloedig bleef en de score verdubbelde. De tegenstander uit Nieuweschoot had en ging weinig creeëren deze middag en besloot na de 2-0 dan ook liever tegen de Littenser benen te trappen dan tegen het ronde voorwerp wat er voor bedoeld is. Dat bleek dan ook toen Paulus in de 26e minuut de 3e goal van VVO maakte. Uit een strakke voorzet van Anne Jent, wist Paulus Yde de trekker over te halen. Hiermee komt de topscorer allertijden van VVO op 90 goals! Ondanks dat de regen al was gestopt bleef het overtredingen regenen. Voornamelijk aan de kant van Nieuweschoot. Toen de aanvaller van Nieuweschoot een schwalbe maakte en kermend ter aarde stortte wist de scheidsrechter dit te compenseren door ook Bauke op de bon te slingeren.

Oosterlittens wist het hoofd echter koel te houden en ging verder met het maken van doelpunten. Zo mocht Hessel uit een pass van Paulus, zijn hattrick in de eerste helft compleet maken. Waar hij zich duidelijk had laten gelden bij de eerste goal had Hessel het idee dat niet alleen de score omhoog moest, maar ook het aantal decibels tijdens het juichen. Alle reden, want het was Hessel zijn eerste hattrick en 10e goal voor het 1e van Littens.  4-0 was dan ook de russtand waarmee de mannen van Marc van Hiel gingen rusten. Enigste tegenvaller was het uitvallen van Evert-Pieter. Na meerdere zware overtredingen en de nodige opmerking van EP was het net voor rust teveel de lies en werd hij vervangen door Wessel.

In de tweede helft nam Oosterlittens gas terug en werd de wedstrijd eenvoudig uitgespeeld. Nieuweschoot werd nog wel één keer gevaarlijk maar wie dacht dat Hindrik koud geworden was of stond te slapen had het mis, Hindrik liet weer even zien waarom hij eerste keeper is met een katachtige redding in de korte hoek. De wedstrijd  ging vervolgens helemaal op slot toen de voorstopper van Nieuweschoot binnen 2 minuten 2 gele kaarten wist te verzamelen. Hoewel de tweede gele kaart niet had gehoeven, was het een domme actie van de speler van Nieuweschoot. Even later moest ook Erwin op de bon na een overtreding van de laatste man van Littens.

Uit voorzorg haalde Marc de mannen met gele kaart (Bauke & Erwin) naar de kant en namen Jelke en Klaas Gerrit deze posities over. Het slotakkoord was er voor VVO. Waar Anne Jent mocht aanleggen voor de 5-0 en Gerrit Rinze de eindstand op 6-0 zette. Hiermee werd er overtuigend van de angstgegner gewonnen. Hierdoor staat Oosterlittens 3e met 4 punten uit 2 wedstrijden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen THOR op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Lippenhuizen om 14.00.