W.J. Kimp

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Voor de eerste wedstrijd van de competitie kwam DTD op bezoek in Littens. DTD is een oude bekende, maar waar Oosterlittens in 2014 degradeerde naar de 4e klas, speelde DTD vanaf dat jaar in de 2e klasse. Na een dramatische voorbereiding was dit een uitgelezen kans voor de mannen van Marc van Hiel om de voorbereiding te doen vergeten.

DTD kwam flitsend uit de startblokken. Al in de 6e minuut lag de bal al in de goal van Oosterlittens. Een schot vanaf de 16 meter door Jelmer Deelstra werd aangeraakt door een been van Oosterlittens en verdween achter doelman Hindrik Meinsma in de goal. DTD hield de eerste helft druk op de wedstrijd en was de bovenliggende partij. Na een handvol kansen voor Oosterlittens was een 0-1 achterstand een terechte ruststand.

Na rust hield DTD de controle over de wedstrijd maar Oosterlittens kwam steeds beter in de wedstrijd. Waar er eerste helft veel ruimte lag tussen de linies bij Oosterlittens werd dit gedurende de tweede helft steeds beter neergezet. Er kwamen meer en meer kansen voor de thuisploeg, terwijl DTD steeds minder kansen kreeg.

Pas in de slotfase kwam Littens volledig los. In de 84e minuut werd er een vrije trap op grote afstand van de goal gegeven door scheidsrechter Kimp. Uiteraard stond Erwin achter de bal en wist de bal via een omweg bij Evert-Pieter te krijgen. Waar iedere verdediger vervolgens een afstandsschot had verwacht stifte Evert-Pieter de bal over de verdediging heen, op het hoofd van rechtsachter Bauke Sieswerda. Met een tegendraadse kopbal in de verre hoek maakte Bauke dan ook de eerste Littenser goal van het seizoen en bracht hij de stand op 1-1.

Na de gelijkmaker kwam de thuisploeg volledig los waarna er grote kansen kwamen. in de 89e minuut kwam daar de grootste kans van de wedstrijd. Oosterlittens kreeg een strafschop van Kimp na een overtreding rondom de 16 meter. Achter de bal de topscorer van Oosterlittens, Paulus Yde Walda. Waar Paulus Yde normaal een vrij zekere strafschop in de benen heeft, bezweek hij deze keer onder de druk. De keeper van DTD kon de bal keren.

Uiteindelijk moesten Oosterlittens en DTD de punten delen, wat bij beide ploegen een zure nasmaak opleverde. Waar DTD eerste helft vele malen beter was, liet Oosterlittens uiteindelijk in de slotfase de 3 punten liggen. Op naar volgende week, de uitwedstrijd tegen angstgegner VV Nieuweschoot.