Littens kan geen vuist maken tegen Read Swart, en is uitgeschakeld in het bekertoernooi -

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Littens kan geen vuist maken tegen Read Swart, en is uitgeschakeld in het bekertoernooi

Littens kan geen vuist maken tegen Read Swart, en is uitgeschakeld in het bekertoernooi

VV Oosterlittens 1 (zon)

0 - 3

Read Swart 1 (zon)

25'
Sil van der Sluis (kopbal)
76'
Onbekend (scrimmage)
79'
Remko Dam (schot)

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 KO regio 1

Datum

23 oktober 2022 14:00

Scheidsrechter

W Stel

Accommodatie

Sportpark "Tred iene"
It Hynstewaed 1
8835XC
EASTERLITTENS
tel. 0517-342263

Op papier een mooi affiche, thuis spelen in de tweede ronde van de beker tegen oude bekende Read Swart. Waar de ploegen elkaar ieder jaar treffen in de competitie, zijn de ploegen dit seizoen gescheiden in 3A en 3B. Een vrij weekend had de ploeg uit Littens ook zeker niet slecht uit gekomen. Waar vorige week nog 7 blessure gevallen waren, was Anne Jent voor de bekerwedstrijd geschorst, had Erwin nog te veel last van zijn knie en moest Jelmer de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Zo doende werd er noodgedwongen beroep gedaan op Bauke en Evert Pieter, die vrijdagavond weer voor het eerst mee trainden. 

De ploeg uit De Knipe kwam met de nodige supporters en sponsoren in een bus naar Littens toe. Nadat alle toeschouwers een programmaboekje hadden ontvangen van vrijwilliger van de week Anne Jent Visser, kon de wedstrijd beginnen. Vanwege de vele afwezigen begon VVO in een 442 formatie en was er op het middenveld wederom een plaatsje vrij voor Klaas Gerrit. Toch was het vooral de ploeg in het rood-zwart wat vooral veel de bal had. Waar Littens nauwelijks bij de goal wist te komen, moest Read Swart voorlopig genoegen nemen met corners. Toch was het in de 25e minuut raak voor de nummer 3 uit de 3e klasse A. Een lange bal kwam over de verdediging van Littens heen, en waar de keeper, grensrechter en verdedigers naar elkaar keken, kon Read Swart er tussen komen en de 0-1 tegen de touwen koppen. Deze stand was dan ook de ruststand. 

Na rust kwam Littens iets beter uit de kleedkamer en kreeg het ruimte om te voetballen. Vooral Rykhelt mocht een aantal keer gevaarlijk worden maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Even later was het de centrale verdediger van Read Swart die een aanval van Littens abrupt afbrak door Ewoud door midden te trappen. Nog even later maakte ook de centrale verdediger van Littens een soortgelijke overtreding, en beide mochten dan ook blij zijn met een gele kaart. In de 76e minuut verdubbelde Read Swart dan eindelijk de score, terwijl Littens op zoek was naar de gelijkmaker. Via een Littenser been verdween de bal dan toch achter doelman Hindrik Meinsma, die wel in de buurt kwam maar niet meer kon redden. Nog geen drie minuten later besliste Read Swart het duel nadat de scheidsrechter niet floot voor een overtreding op centrale verdediger Jurjen Hofstee. Desalniettemin stond een 0-3 eindstand op het scorebord, en mag Read Swart doorbekeren. 

Volgende week staat het belangrijke competitieduel met Renado op het programma. Een duel waarin zowel de Littensers als de St Nyksters de drie punten MOETEN pakken. Daarnaast komen op deze super sunday alle vier de seniorenteams thuis in actie en is er na afloop Oktoberfest in Littens. Iedereen is welkom! Houdt ook even de facebook van onze club in de gaten voor alle info over zondag en haal alvast je loten voor de grote verloting van zondag. Tot zondag in Littens!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!