8621BT
HEEG
tel. 0515-443403

Opstelling VV Oosterlittens 1 (zon)

Dinsdagavond werd er om 20:00 geoefend in en tegen Heeg. Met een ruime selectie van 20 spelers werd er afgereisd naar Heeg. De oefenwedstrijd tegen de Welsrijper trainer Lykle Bleekveld stond al tijden gepland. Voor VVO betekende dit de laatste oefenwedstrijd en tevens ook de laatste kans voor spelers om zich te laten zien, want na vrijdag zal de selectie terug gaan naar 20 spelers.

Met 9 wisselspelers op de bank begon Littens redelijk aan de wedstrijd, maar kon het niet voorkomen dat Heeg in de 25e minuut op voorsprong kwam. Nog geen 10 minuten later lag ook de tweede bal in het Littenser doel. De schade werd nog groter toen Yoran met een akelige knieblessure van het veld gedragen moest worden. Ruststand: een terechte 2-0 voor de thuisploeg. Met name Daniël Rob en Jasper de Boer lieten hun beste spel van het seizoen zien, en zij zagen de trainer aandachtig meeschrijven.

In de tweede helft stonden maar liefst 9 verse krachten op het veld. Trainer André de Vries had gekozen voor twee gelijkwaardige elftallen voor beide helften om alle spelers goed in actie te zien. Met name op het middenveld kwam er meer voetbal in de ploeg door het inbrengen van Ewoud en Geert. Toch lukte het niet om echt gevaarlijk te worden in de tweede helft. Het slotakkoord kwam op naam van Heeg. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd lukte het de ploeg om uit een steekbal en een subtiele stift, om doelman Hindrik Meinsma toch nog te verschalken. Eindstand: 3-0.

Komende zondag reist de ploeg af naar het eiland voor de bekerwedstrijd tegen het altijd lastige SC Terschelling. Komende donderdag mag de ploeg in Littens in actie komen voor de laatste bekerwedstrijd tegen FC Harlingen.