SCHARNEGOUTUM
tel. 0515-424670

Opstelling VV Oosterlittens 1 (zon)

Op een keurig onderhouden grasmat mocht VVO 1 dinsdagavond aantreden tegen zaterdag derde klasser Scharnegoutum. Waar veel velden de laatste tijd te droog zijn, hebben ze in Scharnegoutum een eigen sproei-installatie waardoor de velden er strak, groen en niet "bonkehurd" er bij lagen. Ondanks dat nog vele spelers op vakantie zijn, had trainer André de Vries de beschikking over 16 man.

Waar een gedeelte van de Littensers 3x hebben getraind dit seizoen, was Scharnegoutum net iets verder met 10 trainingen en een oefenwedstrijd tegen Glimmen (3-1 winst). Dit verschil was ook duidelijk te merken want het was voornamelijk Scharnegoutum die vrij kon opbouwen. Dit resulteerde ook in de eerste goal. Na een actie van de rechtsvoor werd de spits van Scharnegoutum Mark Boschma bereikt. De spits wist net voor de man te komen en de bal met de binnenkant van zijn knie achter doelman Hindrik Meinsma te werken.

Oosterlittens daarentegen had moeite met de bal aanvallend in de ploeg te houden. Toch werd de ploeg enkele keren gevaarlijk met kansen voor Gerrit Rinze en Evert Pieter. Echter was het Scharnegoutum dat net voor rust de stand verdubbelde. De ploeg kreeg ruimte en wist met een steekbal wederom de rechtsvoor te bereiken. De man met opgerolde broekspijpen, als ware het Thiago Alcantara of Cristiano Ronaldo, raakte de bal vol op de punt van de schoen en kon opgelucht adem halen toen de bal in de korte hoek achter doelman Hennie verdween.

In de tweede helft werd er aan beide kant flink gewisseld en dat had het nodige effect op de wedstrijd. Toch was het wederom Scharnegoutum met enkele kansen. Keer op keer wist de prima keepende Hindrik de bal uit de goal te houden. Toch moet je nooit te snel zijn met de complimenten want in de 65e minuut ging toch de 3-0 tegen het net. Na een lange bal kwam Hennie zijn zestienmeter uit maar ging in al zijn enthousiasme onder de bal door. De kleine kale aanvaller van Scharnegoutum maakte dankbaar gebruik en mocht ook zijn doelpunt meepikken.

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd was ook bij Scharnegoutum de tank leeg en kreeg Littens meer en meer ruimte. Er waren echter te weinig mensen die aanvallend de aansluiting konden vinden waardoor Littens dit niet kon omzetten in goals. Eindstand 3-0.

Komende vrijdag wordt er getraind en komende zaterdag speelt VVO 1 een oefentoernooi op de kunstvelden van LAC Frisia in Leeuwarden.