8835XC
EASTERLITTENS
tel. 0517-342263

Opstelling

Ondanks de vele buien van zondagochtend, scheen de zon volop op sportpark Tred'Iene. Na twee overwinningen en een gelijkspel in de beker, was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd: thuis tegen VV DTD. Trainer André de Vries zag Gerrit Rinze Stremler weer terugkomen bij de wedstrijdselectie na klachten aan de knie. Gerrit Rinze begon echter op de bank waardoor middenvelder Evert Pieter Tolsma het voorin mocht proberen.

Littens begon sterk aan het duel, waarbij de ploeg enkele keren gevaarlijk werd voor de goal. Er werd eenvoudig gecombineerd door de Littensers en DTD had het dan ook lastig in de beginfase. Vooral de rechtsachter van DTD had geen antwoord op de acties van Evert Pieter, wat leidde tot een penalty in de 24e minuut. Na een actie werd EP van achter licht geraakt, maar de scheidsrechter wees direct naar de stip. Terwijl de vaste penaltynemer PY Walda nog met liesklachten langs de lijn stond, eisste Anne Jent Visser de bal op. De hoofdrolspeler van de afgelopen 2 wedstrijden bleef koel in maakte de strafschop: 1-0.

Lang kon Littens niet genieten van de voorsprong. Nadat DTD de bal over de achterlijn werkte en grensrechter Elvir Hadzic duidelijk seinde voor een doeltrap, besloot de scheidsrechter toch een corner te geven. Helaas kon VVO de bal niet voldoende weg werken, waardoor de bal bij Jelmer de Boer kwam. De aanvaller twijfelde geen moment en nam de bal vol op de pantoffel. Zo hard dat Hennie de bal niet kon stoppen op de lijn: 1-1. Zo kwam DTD na 30 minuten ineens in de wedstrijd en ging het rustig verder. Want door eenvoudig balverlies en slap verdedigen vielen in korte tijd ook de 1-2, 1-3 en net voor rust zelfs nog de 1-4. En zo mocht Littens ondanks een goed half uur, toch met een ruime achterstand gaan rustten. Na rust bleef Littens wel aanvallen maar werd wederom gescoord door DTD. Nadat een hoge voorzet door de felle zon niet werd gezien door Hindrik en Bauke, eindigde de bal bij aanvaller Rick Scheeringa die dankbaar de 1-5 op het scorebord zette.

Littens kreeg in de slotfase nog een doelpunt tegen maar bleef wel werken en aanvallen, ondanks de ruime achterstand. DTD ging daarentegen bijzonder effectief met de kansen om en wist dit ook goed uit te spelen. Voor Littens is het nu zaak om komend weekend revanche te nemen uit tegen de Wilper Boys.