8835XC
EASTERLITTENS
tel. 0517-342263

Opstelling

Een mooie voetbalmiddag op Sportpark Tred´Iene. Na vermakelijke wedstrijden van VVO 2 en VVO 4 is het de beurt aan de eerste elftallen van VVO en Dronrijp. Bij Littens zagen we deze week maar liefst 3 aanvallers de training hervatten maar deze zijn nog niet fit genoeg om te spelen. De opstelling tegen Wilper Boys bleef daarom ook ongewijzigd.

Dronrijp begon zwak aan het duel en had moeite om door de Littenser defensie te komen. Beide ploegen werden nauwelijks gevaarlijk waardoor het eerste half uur nog al saai was. De minst populaire trainer van de 3e klasse zorgde er echter voor dat de spelers, supporters en het hele dorp Oosterlittens niet in slaap vielen. Erik Katje, de man die al vloekend en tierend er in zijn eentje er voor zorgt, dat alle weidevogels rondom Littens van schrik de regio hebben verlaten. De Rypsters zijn waarschijnlijk wel wat gewend en trokken zich er weinig van aan. Toch was de eerste goal van de wedstrijd wel voor Dronrijp. In de 34e minuut raakt de bal in een klutssituatie voor de goal van VVO, waarna Jort van Gils via de twee centrale verdedigers van Littens de bal in de korte hoek wist te krijgen. Doelman Hindrik Meinsma raakte de bal nog, maar kon niet voorkomen dat Dronrijp op voorsprong kwam: 0-1. Tevens ook de ruststand.

In de rust werd de schade opgemaakt en bleek dat de vele Rypster overtredingen nogal de nodige sporen had achter gelaten. Waar Simon een open wond op zijn been had en Ewoud last had, moest Jurjen achterblijven in de kleedkamer. Littens kwam overigens wel sterker uit de kleedkamer en het eerste twintig minuten na rust waren dan ook duidelijk voor de Littensers. Na de zoveelste overtreding van de kalende centrale verdediger van Dronrijp op EP, mocht Ewoud de vrije trap nemen vanaf de zijlijn. Bij de tweede paal wist hij Erwin te bereiken die rakelings naast de paal kopte. Even later mocht Anne Jent alleen op de keeper af gaan, ware het niet dat de grensrechter scherp was en zijn vlag de lucht in stak.

De onmacht van Dronrijp werd groter en groter, wat dan ook automatisch leidt tot meer en meer kabaal van de Rypster trainer. Het leidde ook tot onrust op het veld. Des te meer druk Littens ging zetten, des te vaker besloot de op het oog zenuwachtig keeper van Dronryp dan maar iedere bal over de zijlijn te schieten. Toen Erwin vrij kon indribbelen, besloot de Rypster middenvelder Jando van der Wal, dat het mooi geweest was en zette een harde tackle in op de knieën van Erwin. De scheidsrechter vond dat het allemaal wel mee viel, waar de Rypsters goed weg kwamen. Even later mocht Ewoud wederom aanleggen voor een vrije trap. Uit ervaring weet men in Littens dat een vrije trap vanaf zo'n 35 meter altijd gevaarlijk is voor de kleine keeper van Dronrijp: Jan Peter Bootsma. Zo werd deze vrije trap dan ook vanaf deze afstand op goal geschoten door Ewoud. Waar menig Rypster billenknijpend toekeek, verdween de bal tot opluchting van de keeper maar net over de lat.

Even later, toen Littens wederom afgevlagd werd door de scherpe assitent op de zijlijn, kantelde het duel toch in het voordeel van Dronrijp. Na snel draaien van spits Bauke Kamminga gleed Jelmer Hofstee uit, en kon de Rypster vrij de 0-2 binnenschieten in de 67e minuut. Het restant van de wedstrijd was vervolgens voor Dronrijp, ook omdat Littens vanwege personele problemen geen vuist meer kon maken. Zo kon Evert Pieter niet verder en werd vervangen door Jasper de Boer. Even later kon ook Erwin niet verder, die toch te veel last had van de belachelijke overtreding eerder beschreven. Het duel werd vijf minuten later dan ook beslist door Dronrijp, wat na een goede redding van Hennie vrij mocht intikken. De personele problemen werden nog groter voor Littens wat na een gestrekt been van een Rypster spits, kon Bauke niet verder en moesten de Littensers zelfs met 10 man verder. Uiteindelijk werd het 0-4, een uitslag die nogal geflatteerd was als je naar de eerste 70 minuten keek. Op basis van de laatste 20 minuten kon Littens dan ook geen vuist meer maken en was de overwinning voor Dronrijp terecht.

Volgende week mogen de Littensers het opnemen uit tegen Oerterp. Een lastige uitwedstrijd want Oerterp won dit weekend van VV Akkrum met 2-0.