Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 3 17

8835XC
EASTERLITTENS
tel. 0517-342263

Opstelling

Onder warme omstandigheden kwamen de eerste elftallen van Littens en MKV in actie voor de eerste bekerwedstrijd. Vorige week werd ook al geoefend tegen de Leeuwarders, maar dit was op het OLK toernooi, waarbij slechts 25 minuten per duel werd gespeeld. Waar veel jonge jongens de kans kregen op het toernooi, was het MKV die de Littensers in bedwang hielden. Zo doende stond er na 12 minuten al een 0-2 eindstand op het scorebord. Reden genoeg om revanche te nemen over een wedstrijd vna 90 minuten.

Littens begon dan ook sterker aan het duel en wist direct de nodige kansen te creëren. Met name Rykhelt en Anne Jent kregen de nodige kansen, maar het vizier stond duidelijk nog niet op scherp bij de Littenser aanvallers. Wie wel scherp was, was de Leeuwarder grensrechter. Na een steekbal kon Anne Jent alleen op de keeper af en wist de bal koeltjes in het netje te leggen. Maar nog voordat de bal het net kon raken vloog de vlag van de grensrechter omhoog: Buitenspel.

Even later was het toch raak voor Littens. Deze keer was het Geert Reitsma, die zelf een één-twee opzette en alleen op de keeper af kon. De beste man van de laatste seizoenshelft bleef koel en wist de ploeg op voorsprong te zetten, 1-0. Een zeer verdiend doelpunt, wat gevierd werd door de Littensers. Alleen de Baarder doelpuntenmaker wist rustig als altijd te blijven, zowel vóór als na de goal. De kansen bleven maar komen voor rust, en het was dan ook MKV dat opgelucht adem kon halen dat het slechts 1-0 bij rust was.

Na de rust werd er geen risico genomen en werd er gelijk 3x gewisseld. Aan het spelbeeld veranderdde niets, want Littens ging rustig door met aanvallen. Dat leidde in de 49e minuut dan ook tot de 2-0. Na een prima aanval dribbelde Geert de 16meter in en wist Ewoud Walda te bereiken voor de goal. Ewoud twijfelde niet, en schoot de bal tussen verdediger en keeper door tegen de touwen. Daarmee zat Ewoud zijn wedstrijd er in de 60e minuut (+3 min) op en werd vervangen door de 2 koppen grotere Daniël Rob. Ondertussen was het nog altijd VVO wat de kansen kreeg, waarbij de grootste kansen voor de invallers waren. Waar Daniël weg werd gestoken en even later bijna raak wist te koppen, was de grootste kans voor Yoran Slager. De Winsummer (overgekomen van Bolsward JO19) kwam één op één met de keeper maar de bal belandde aan de verkeerde kant van de paal. Even later waren de Littensers zelfs nog dichterbij een doelpunt. Na slecht uitverdedigen van MKV belandde de bal bij de rechtsachter van Littens op zo'n 25 meter van de goal. Bauke Sieswerda twijfelde niet en de bal ging in één rechte streep op de linker kruising af. Het scheelde slechts 10 centimeter voor een wereldgoal, maar soms is dat maar beter ook ;) .

De eindstand van 2-0 had een stuk groter kunnen zijn, maar dat had Littens vooral aan haar zelf te danken. Ondanks het goede spel mistte soms de aansluiting en scherpte voor de goal waardoor MKV een grotere uitslag bespaard bleef. Man van de wedstrijd was weinig twijfel over, dat was natuurlijk de man van de eerste goal en assist bij de tweede goal: Geert Reitsma. Dinsdagavond komt de ploeg in actie voor de laatste oefenwedstrijd in en tegen derde klasser VV Heeg. Een oefenduel waarbij veel jonge jongens de kans krijgen, want eind volgende week zal de A-selectie terug gaan naar slechts 20 spelers.