8862BA
HARLINGEN
tel. 0517-415497

Opstelling VV Oosterlittens 1 (zon)

Na de aflasting van de competitiewedstrijd van zondag vanwege het veld, werd er dinsdag geoefend tegen FC Harlingen 1. Harlingen staat momenteel 6e in de 4e klasse zondag. Laatste twee seizoenen kwamen de ploegen ook al in actie tegen elkaar, waarbij beide duels met 1-3 werden gewonnen door VVO. Voor het eerst is de selectie van Marc van Hiel weer nagenoeg compleet. Gosse de Haan moet de komende maanden wel worden gemist vanwege een enkelbreuk.

Oosterlittens begon onrustig aan de wedstrijd en ondanks dat Harlingen niet gevaarlijk werd, was er onvoldoende druk naar voren en was men voorin erg onrustig. Na 12 minuten mocht VVO dan toch juichen... en hoe.. Na een actie van Rykhelt werd Ewoud bereikt die de bal tegen de touwen werkte. Vorige week speelde Ewoud ook al een sterkte wedstrijd, maar toch was het de eerste goal sinds de oefenwedstrijd begin dit jaar tegen Trinitas. In de 32e minuut was het wederom raak en wist Rykhelt Gerrit Rinze te bereiken, die de 0-2 tegen de touwen werkte. Net voor rust werd het zelfs 0-3 door Rykhelt, assist van Wessel. Voor VVO waren de eerste 25 minuten te onrustig, maar de 20 minuten daarna was VVO een stuk beter dan de ouwe seunen en had de score misschien wel het dubbele kunnen zijn.

In de tweede helft werd er flink gewisseld en mochten Bauke, Rykhelt, Hessel en Wessel naar de kant. Oosterlittens wist het dominante spel uit de 1e helft niet door te trekken en had moeite met het creëren van kansen. Harlingen mocht echter wel wat terug doen en zo stond het na 55 minuten 1-3. Het wachten was pas tot de 84e minuut voordat VVO een kans een de tweede helft creërde, en gelijk kwamen er 4 grote mogelijkheden. De eerste mogelijkheid, een lob van Gerrit Rinze, belandde op de bovenkant van de lat. Twee minuten later was het Anne Jent Visser die de bal over de keeper stifte, 1-4. Even later wist Hessel 2 verdedigers uit te spelen maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper en Evert Pieter en Paulus Yde kwamen net te laat voor de rebound. Laatste kans van de wedstrijd was wederom voor Gerrit Rinze, die met een harde volley de keeper bijna verrastte, maar de keeper wist de bal net over de lat te tikken.

Komende zondag hervat VVO de competitie tegen het LVV Friesland van oud VVO-trainer Wiebren Kerkhof. De ploeg uit Leeuwarden staat, ondanks 2 wedstrijden minder, op een 9e plaats met 2 punten meer dan VVO. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden, wat zeker het kijken waard is. Supporters zijn dan ook welkom in Leeuwarden en dat is zondag de moeite waard, want naast VVO 1 komt ook VVO 4 om 13.00 in actie bij Friesland.