Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

VV Oosterlittens 3 (zon) - fc Harlingen 3 (zon)

VV Oosterlittens 3 (zon) - fc Harlingen 3 (zon)

VV Oosterlittens 3 (zon)

6 - 3

fc Harlingen 3 (zon)

10'
... (schot)
17'
... (schot)
39'
... (schot)
43'
Haije Wijnia (schot)
55'
70'
Jan Boersma (schot)
84'
Jan Boersma (schot)
87'

Competitie

5e klasse 14

Datum

13 februari 2022 12:30

Scheidsrechter

A Engbers

Accommodatie

Sportpark "Tred iene"
It Hynstewaed 1
8835XC
EASTERLITTENS
tel. 0517-342263

Het is zondagochtend in Oosterlittens waar VVO 3 het 3e elftal van FC Harlingen ontvangt. De ploeg uit Harlingen telt vele spelers uit het oude eerste van voormalig Robur en VV Harlingen en staat op een keurige 5e plaats terwijl VVO met slechts 3 punten onderaan staat. Een lastige pot, zeker omdat er bij VVO de nodige afwezigen zijn. Lichtpuntje is wel de terugkeer van Ruben Bonhoff in de goal, die weer heeft besloten om de keepershandschoenen aan te trekken. Daarnaast komen ook Evert-Pieter Tolsma en Bauke Sieswerda de ploeg versterken, omdat de oefenwedstrijd van VVO 1 op het laatste moment wordt afgelast.
 
Opstelling: Ruben Bonhoff; Laurens Lageveen, Jeroen vd Gulik, Nico Hettinga, Jenno Tinga; Jan Boersma, Evert Pieter Tolsma, Jip de Bakker, Gerben de Boer; Jelle Wierenga, Atze Achttien.
 
Wissels: Jochum Bouma, Johannes vd Veer, Bauke Sieswerda, John Suniga
 
FC Harlingen wist vanaf de aftrap het spel te domineren en gevaarlijk te worden middels de ervaren nummer 9. VVO had aan de andere kant ook enkele kleine kansjes maar de ervaren spitsen Atze en Jelle wisten het doel niet te vinden. Atze had vooraf minimaal één goal beloofd, maar na het missen van een klein kansje lieten zijn beide zoons al weten dat ze thuis maar even met heit Atze moesten oefenen. De nummer 9 van Harlingen liet de kansjes niet onbenut en Harlingen stond al snel met 0-1 voor. Er dreigde zelfs een grotere achterstand want Harlingen mocht een penalty gaan nemen, en deze werd natuurlijk genomen door diezelfde nummer 9. Ruben heeft in het verleden al vaker penalty's gestopt en blijft altijd uiterst rustig. Ook in dit geval, want de penaltykiller stopte de penalty. 
 
De ouwe seunen bleven druk houden en de 0-2 viel alsnog... Ruben wist met een goede redding zelfs nog de 0-3 te voorkomen. Het werd nog erger voor VVO want even later moest Atze geblesseerd naar de kant. Bauke Sieswerda, rechtsachter van VVO 1 die zijn debuut in VVO 3 maakte, mocht de spits in voor de laatste 15 minuten van de eerste helft. 15 seconden later lag de bal echter ineens achter de keeper van Harlingen. Uit een ingooi van Gerben de Boer wist Bauke zowel langs de verdedigers als langs de keeper te gaan. De kansen bleven ineens komen want na een prima actie van Jan Boersma, had Bauke een paar minuten later zelfs de 3-2 moeten maken. Toch was 3-2 wel de ruststand, want net voor tijd, na een goede bal van Evert Pieter op Bauke, wist Jip de Bakker de bal koelbloedige af te maken. 
 
Na rust ging VVO steeds beter voetballen en zakten de Harlingers steeds verder weg. Na lang wachten wist Haije Wijnia na rust de gelijkmaker te maken. Even later werd de frustratie bij de Harlingers zichtbaar teveel waarna heel dom een penalty werd weggegeven, welke werd gescoord door Evert Pieter. Het slotakkoord was voor VVO 3-topscorer Jan Boersma. De linksmidden was het eindstation van een fantastische steekbal en wist koelbloedig de 5-3 op het scorebord te brengen. Na een lange solo van invaller Hessel, mocht Jan zelfs de 6-3 tegen de touwen werken. De uitslag had nog groter kunnen worden maar de eindstand bleef bij 6-3. 
 
Komende week mag VVO 3 het uit opnemen tegen opnieuw FC Harlingen 3. De weken daarna zijn laagvliegers FFS en Friesland de tegenstanders. Het zou voor VVO dan ook mooi zijn om de komende wedstrijden punten te pakken, zodat VVO de laatste plaats op de ranglijst kan verlaten. Supporters zijn hierbij zeer welkom!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!