Twitter logo   Facebook logo

Wedstrijdverslag VVO-JO15-1 - SJO-JO15-2

VV Oosterlittens JO15-1 tegen SJO Dronrijp-Foarut Combinatie JO15-2

Op zaterdag 06-05-2017 stond voor de jongens van de JO15-1 de streekderby tegen DFC JO15-2 op het programma. De uitwedstrijd was met 7-1 gewonnen. De tegenstander zou dus wel gebrand zijn op eerherstel.
Vanwege vakantieperikelen moest Bauke deze dag verstek laten gaan. Helaas had Wiebe Siemen in de afgelopen weken een achillespeesblessure opgelopen waardoor ook hij niet aan de wedstrijd deel kon nemen. Het is nog maar de vraag of hij in de resterende wedstrijden inzetbaar is. Dit betekende dat er maar 11 spelers beschikbaar waren. Gelukkig mochten we gebruik maken van de kwaliteiten van Gosse de Haan. Daarnaast was Hessel Postma als reserve reserve achter de hand. In geval van calamiteiten was hij inzetbaar om zodoende wel met 11 spelers in het veld te kunnen blijven staan.
Vanaf de aftrap zochten beide teams de aanval en was het een gelijk opgaande strijd. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor VVO en kwam op naam van Rob. Helaas belande de bal via de paal uiteindelijk in de handen van de keeper.
Zoals gezegd, het spelverloop liet een gelijkmatig beeld zien. Over een weer waren er kleine kansjes maar deze waren niet dusdanig dat er door de keepers hard gewerkt moest worden. Over hard werken gesproken, er waren helaas meerdere veldspelers aan VVO zijde die dit niet deden. Ondanks dat dit af en toe toch wel nodig was. Een bal verliezen kan gebeuren maar dan ga je toch op z’n minst proberen om de bal terug te veroveren. Helaas werd dit met regelmaat nagelaten en werd er toe gekeken hoe dit door medespelers hersteld moest worden.
Gaandeweg de wedstrijd kregen onze jongens toch de wat grotere kansen. Een dieptepass van Jelmer werd helaas door Jelke maar net over geschoten. Ook Silvan liet een mooie actie zien door de bal links langs de tegenstander te spelen om vervolgens zelf hem aan de rechterkant te passeren. Het daaropvolgende schot ging helaas naast.
Toch kwam ook DFC beter in hun spel en wisten gevaarlijk dicht in de buurt van onze keeper Lars te komen. Even was daar zelfs een penibele situatie bij de paal waarbij Lars geen redding meer kon  bieden. Jelte en Hessel K wisten gelukkig de bal nog voor de doellijn tegen te houden waarna Hessel deze in blinde paniek in de voeten van een speler van DFC schoot. Gelukkig wist Lars het daaropvolgende schot wel te keren en kon de rust weer terug gebracht worden.
Omdat ook de allergrootste kansen van de eerste helft, Silvan die alleen op de keeper af kon gaan en Hessel K die de bal recht in de handen van de keeper schoot, ook niet werden verzilverd, werd met de zogenaamde brilstand, 0-0, de rust aangevangen.
Na rust was het VVO die DFC vanaf de aftrap onder druk wist te zetten. In de 1e minuut zag Gosse, maar ook iedereen die aanwezig was, een schot van hem maar net naast gaan. Even later was het weer Gosse, die na een mooie opbouwende aanval van VVO, weer in de gelegenheid kwam op op goal te schieten. Helaas vond hij deze keer de keeper op zijn pad.
Blijkbaar raakte een enkele speler van DFC geïrriteerd door het feit dat VVO het beter van het spel had en de betere kansen wist te creëren. Toen wederom een aanval van DFC door de verdedigers van VVO teniet gedaan werd, en Dylan van VVO zijde een aanval weer wou opzetten, vond de betreffende DFC speler het nodig om een kamikazeactie in te zetten en Dylan letterlijk onderuit te schoffelen. Dat DFC het hoofd wel eens kan verliezen als het tegenzit, hadden in de uitwedstrijd al meegemaakt. Daar werd een speler van hen met een tijdstraf uit het spel gestuurd. Dat was hier wellicht ook op z’n plaats geweest maar de prima leidende Bauke Sieswerda besloot hier nog een laatste waarschuwing te geven en de betreffende speler te sparen.
Het zou vervolgens wellicht verstandig zijn dat je op zo’n moment als leider ingrijpt en de betreffende speler gaat wisselen om deze te laten afkoelen. Er mag per slot van rekening nog onbeperkt gewisseld worden. Toen ondergetekende hierop zinspeelde was het weerwoord van de leider van DFC dat ik de zaak niet moest opruien waarna hij vervolgens tegen zijn spelers riep “het gaat mooi zo, ga zo door”. Het gevolg, nog geen minuut later lag ook Rob op de grond nadat hij onderuit was gehaald door een tegenstander.
Gelukkig bleven de jongens van VV koel en bleven zij proberen voetballend het verschil te maken. Voor de 3e maal in de 2e helft kwam Gosse in scoringspositie maar het enige dat hij wist te scoren was een corner. Deze werd door hem zelf genomen. Rob wist vervolgens de baal tussen de palen te werken waardoor er een 1-0 voorsprong op het scorebord kwam te staan.
Helaas wist binnen afzienbare tijd DFC de score weer gelijk te trekken. Laat de doelpuntenmaker nou net lulletje rozenwater zijn die eerder Dylan op brute manier onderuit had gehaald. Hij vond het noodzakelijk om even langs ondergetekende te lopen en om te kunnen roepen “mondje dicht hè”. Nou jongen, petje af voor je prestatie.
VVO liet zich niet van de kaart brengen en bleef het vizier gericht houden op het vijandelijke doel. Met een inzet en werklust die vele malen groter was dan in de 1e helft, werd de tegenstander op eigen helft op slot gezet. Wat met name opviel was dat Gosse en Silvan elkaar hadden gevonden m.b.t. het opzetten van een één-tweetje. De eerste keren mislukte het jammerlijk maar bij de 3e keer was het raak. Nadat Gosse de aanval had opgezet en de bal weer terug kreeg van Silvan, en vervolgens lulletje rozenwater met gemak uitspeelde, wist hij met een harde knal de keeper te passeren en VVO weer op voorsprong te zetten.
Het uiteindelijke slotakkoord was voor Jelmer. Als centrale verdediger was hij mee opgekomen en kreeg op het middenveld alle ruimte om uit te halen voor een schot. Dat hij een hard schot in de benen heeft, dat wisten wij wel. Bij DFC weten ze dit nu ook. Van ruim 20 meter wist hij de bal snoeihard in de kruising te schieten en daarmee de eindstand op 3-1 te zetten.
Door deze overwinning bezetten de jongens de 3e plaats in de competitie. Omdat  V en V’68, de nummer 2 in de competitie met 3-1 van koploper Be Quick Dokkum heeft gewonnen, is het nog rete spannend in de competitie. Er zijn nog 3 kanshebbers voor de titel.
Be Quick Dokkum           : 8-17, doelsaldo +16
V en V’68                           : 8-16, doelsaldo +7
VV Oosterlittens             : 8-13, doelsaldo +9De achterstand op de koploper bedraagt slechts 4 punten. Waar hebben we dat meer gezien? En wat gebeurde er met de koploper in de voorlaatste wedstrijd? Ik hoop niet dat er in Dokkum even grote rellen ontstaan.
Voor het komend weekend staat voor VVO de uitwedstrijd tegen Be Quick Dokkum op het programma en op de slot dag de thuiswedstrijd tegen V en V’68. De opdracht is beide winnen en dan afwachten wat de koploper in hun laatste wedstrijd gaat doen.
Hoe het afloopt? U leest het in de nog komende verslagen.


Groeten,
Cees Greidanus
 

» Berichtenarchief