Oldeboorn wint inhaalwedstrijd bij Oosterlittens (bron: Oldeboorn)

Na drie nederlagen op rij mocht Oldeboorn op donderdagavond 20 april aantreden in en tegen Oosterlittens. Verleden seizoen werd uit ruim verloren en thuis ruim gewonnen. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Bij Oldeboorn ontbraken Henk de Jong (voor werk in buitenland), Johannes Nijdam, Ate Bergsma, Jan Hendrik van der Wal (allen geblesseerd). Opstelling: Dennis - Tim, Wietse, Johannes, Tom - Bouke Paul, Hotse, Ringo, Max - Robert en Anno. Wissels: Johannes van der Wal en B-junioren Iwan Huitema en Leon Siemonsma.
Op een stroperig veld ontstond vanaf de aftrap een gelijkwaardig duel. Over het vele veld ontstonden veel duels, en beide ploegen hadden moeite om kansen te creëren. Robert was telkens vervelend voor de verdediging van de thuisploeg maar hij werd goed uit de 16 gehouden. Het stroperige veld zorgde er ook voor dat bal telkens net niet lekker mee ging. Maar dat was iets waar beide ploegen last van hadden. Oosterlittens probeerde via de snelle buitenspelers gevaarlijk te worden. Tim speelde verdienstelijk op rechtsback als vervanger van Henk. Hij zat kort op de man, en hield hem goed in bedwang. Aan de andere kant gold hetzelfde voor Tom. Slechts eenmaal kwam de rechtsbuiten vrij door over rechts, maar wist Wietse de bal corner te tikken. Gevaarlijkste moment van Oosterlittens kwam uit een te korte terug kopbal van Wietse op Dennis. Gelukkig voor Wietse kwam Dennis snel uit om de goal te verkleinen waarna de spits net naast schoot. Aan de andere kant had ook de keeper van Oosterlittens weinig te doen. Oldeboorn combineerde een paar keer prima via het middenveld en aanval, maar net de eindpass ontbrak telkens. Zo gingen beide ploegen met 0-0 rusten. In de tweede helft schakelde Oosterlittens een tandje bij en wankelde de ploeg van Piet de Winter in de beginfase. De linies waren te ver uit elkaar en Oosterlittens combineerde prima tussen de linies, waardoor het defensieve blok van Oldeboorn werd overlopen. Vooral over de rechterkant van het veld kwamen ze een aantal malen dreigend door. Er ontstonden een paar gevaarlijke situaties voor de goal van Dennis. Maar met hangen en wurgen hield de defensie stand. In die fase wist Oldeboorn de spitsen ook niet te bereiken, en elke bal naar voren was voor de thuisploeg. Halverwege de tweede helft kreeg Oldeboorn de controle weer terug, en kon het zelf weer gevaarlijk worden. Na dat Robert onreglementair gestuit was op de rand van de 16. Krulde hij zelf de bal over de lat. Ruim een kwartier voor tijd verving Iwan Huitema de moe gestreden Bouke Paul. Koud in het veld kreeg Iwan gelijk een kans. Na een scrimmage voor het doel van Oosterlittens viel de bal op rand 16 voor zijn voeten. Helaas schoot Iwan de bal naast. Oldeboorn bleef het initiatief houden en leek in de 80e minuut op voorsprong te komen via Anno. Van dichtbij tikte hij de bal binnen uit een voorzet van Robert. Alleen werd laatstgenoemde terug gevlagd voor buitenspel. In de 83e minuut viel alsnog de 0-1 voor Oldeboorn. Ringo onderschepte een bal op het middenveld. Via de combinatie met Anno en Hotse was het laatste genoemde die Robert de diepte inspeelde. Deze keer kwam Robert echt los van zijn directe tegenstander. Robert bleef koel en schoof de bal in de lange hoek langs de doelman. In de resterende minuten perste Oosterlittens er nog een offensief uit. Maar op een scrimmage voor de zestien bleef Oldeboorn vrij makkelijk overeind en mocht zo weer drie belangrijke punten bijschrijven met het oog op plek drie op de ranglijst.

Volgende wedstrijd VVO 1

Competitiewedstrijd