Warga en Oosterlittens schieten weinig op met puntendeling (bron: vv warga)

Op deze zonnige moederdag stonden Warga en Oosterlittens tegenover elkaar. Een wedstrijd met verschillende belangen. Voor Oosterlittens nog een kleine kans op de titel en Warga gokt als de eventuele nummer vier in de eindrangschikking nog op nacompetitie. Beide ploegen hadden dan ook alleen belang bij drie punten. In Oosterlittens won de ploeg van trainer Marc van Hiel met 3-2, maar de laatste tijd laat men nogal wat punten liggen. In de derde periode staat men dan ook tiende met drie punten uit vier wedstrijden. Bij Warga niet van de partij de geblesseerde verdedigers, Arjen Wielinga en Hylke Tholen. Voor de rest een compleet Warga. Bij Oosterlittens een langere lijst afwezigen met daarop Gerrit Rinze Stremler, Evert Pieter Tolsma, Erwin Zijlstra en Rykhelt Smink. Op goal deze keer de jonge Lars Paternotte uit de JO -19.

Twee kopdoelpunten Peter Talsma

Pupillen van de week, de tweeling Sam en Daan Reijgers, openden het bal met de door PVDA politicus Lutz Jacobi aangeboden “rode” wedstrijdbal. Warga had de eerste helft de wind in de rug. Het begin was aftasten. Beide ploegen werkten hard, maar konden toen nog niet echt uitgespeelde kansen creëren. Warga ontworstelde zich daarna wat van de druk en was de eerste ploeg die kansen kreeg. Het eerste wapenfeit kwam van Bart Boersma, maar zijn schot ging voorlangs. Ook de tweede kans kwam op naam van Boersma. Zijn schot werd gepareerd door de met een mooi  Hoog-Hollands accent sprekende Paternotte, die in de wedstrijd op geen enkele fout te betrappen was. Warga drukte en kwam ook op voorsprong. Een voorzet van Pieter Gerbens werd prima binnen gekopt door de goed mee opgekomen voorstopper, Peter Talsma. Hierna kwam ook Oosterlittens beter in de wedstrijd. Een goede mogelijkheid werd eerst nog verprutst door Simon jr. Zijlstra, maar even later was het wel raak. Een prima doelpunt. Warga keeper Sven Noordbruis was kanslos op het schot van Paulus Yde Walda. Dit was voor Walda nummer 75 en zodoende zijn derde ster. Lang kon Oosterlittens niet genieten van deze 1-1. Drie minuten later stond Warga weer op voorsprong. Echt goed werd er niet gedekt bij Oosterlittens achterin. Iwan Potijk gaf perfect voor en het was wederom Talsma die raak kopte. Het had ook zomaar weer 2-2 kunnen staan, maar alleen voor Warga keeper Noordbruis schoot Hessel Postma de bal hoog over. Met een 2-1 voorsprong gingen beide teams aan de Wergeaster thee.

Oosterlittens dicteert tweede helft

In het tweede bedrijf had Oosterlittens de wind mee. Het publiek zag ook nu weer twee hardwerkende ploegen, maar het werd al snel duidelijk dat Oosterlittens beter uit de kleedkamer was gekomen dan Warga. Men won meer duels en na een kwartier spelen kwam de terechte gelijkmaker op het scorebord te staan. Ewoud Walda gaf Pieter Zwart het nakijken en op zijn schot was Noordbruis kansloos. Ook na de 2-2 bleef Oosterlittens beter en direct na de 2-2 had het ook zomaar 2-3 kunnen staan. Echter, de geheel vrijstaande Ewoud Walda schoot de bal richting Domwier. De constant mekkerende back van Oosterlittens, Jelmer de Jong werd terecht op zijn plaats gezet door aanvoerder Jurjen Hofstee. Hofstee zorgde er mede achterin voor dat Warga in de gehele tweede helft geen enkele uitgespeelde kans kreeg. Warga kwam tot de zestien meter, maar verder kwam men niet in de buurt van Paternotte. In de slotfase werd nog een doelpunt van Oosterlittens afgekeurd na buitenspel. Warga keeper Noordbruis zorgde vervolgens met een fantastische redding, op een schot van Hessel Postma, dat Warga uiteindelijk toch nog een puntje overhield aan de confrontatie met Oosterlittens. In deze verder sportieve wedstrijd waren er gele kaarten voor Oosterlittens spelers Paulus Yde Walda en Jelmer Hofstee. De jonge scheidsrechter Patrick de Velde Harsenhorst uit Rutten slingerde van Warga Peter Talsma op de bon. Harsenhorst, groot loopvermogen, floot een degelijke pot.

Beide ploegen schieten niet zoveel op met dit ene puntje. Toch heeft Oosterlittens nog altijd zicht op de titel. Volgens week thuis tegen het al gedegradeerde Lemmer en in de laatste wedstrijd nog op bezoek bij koploper Surhuisterveen. Gat is nu nog drie punten. Voor Warga is de kans op nacompetitie kleiner geworden. Echter, met de champions league wedstrijden in het achterhoofd blijft er nog van alles mogelijk. Volgende week uit moet er dan beslist worden gewonnen van concurrent  Irnsum. In deze vierde klasse B kan het nog alle kanten op. De beslissingen vallen op de laatste speeldag. Warga treft dan thuis Harlingen dat strijdt om de nacompetitie te ontlopen.