Twitter logo   Facebook logo

VVO-Boornbergum; 1-2 (bron Smelnesport)

EASTERLITTENS – In een rechtstreeks duel tussen Oosterlittens en SC Boornbergum ’80 hebben de Boornbergumers dankzij een 1-2 winst de koppositie in 4B overgenomen met dank aan Cor Mulder.
In een niet al te hoogstaand duel, wat eigenlijk nimmer de naam topper mocht dragen, legde Boornbergum de basis in de eerste helft. Man of the match werd Cor Mulder die beide doelpunten voor zijn rekening nam. Met name het eerste gedeelte van de eerste helft was van beiden kanten uitermate rommelig. Aanvankelijk wel een klein optisch overwicht, lees meer balbezit, voor Oosterlittens, maar het is allemaal net wat te gehaast. Het eerste kansje is voor Boornbergum in de 4e minuut als Jan Adema plotseling voor Terry Gerlofsma opduikt. Adema raakt de bal niet goed, waardoor die net naast hobbelt. Daarna is er een fase dat er eigenlijk niet zo veel gebeurt. Balverlies aan beide kanten en een hobbelig veld, maken dat het allemaal rommelig oogt. Oosterlittens krijgt een kansje uit een corner, doch Erwin Zijlstra kopt over. Langzamerhand krijgt Boornbergum ook wat meer grip en komt er ook beter uit. In de 17e minuut leidt dit tot de voorsprong. Bjorn Schilder geeft voor, waarna Adema de bal laat lopen voor Cor Mulder. Met enige moeite volleert hij vervolgens de bal in de touwen. Vervolgens blijft Boornbergum eenvoudig overeind. Oosterlittens blijft slordig, hanteert veelal de lange bal, waarin Boornbergum soms ook wel wat te veel mee ingaat. In de 25e minuut krijgt Oosterlittens een vrije trap, doch deze is simpel voor keeper Maarten Elverdink. Boonbergum wordt vervolgens iets sterker. Het resulteert in een aantal corners. Al deze corners zijn gevaarlijk, doch Boornbergum is niet scherp genoeg en de defensie van Oosterlittens weet veelal voor opruiming te zorgen. In de 43e minuut is het even schrikken voor Boornbergum als Jorrit Meinsma rakelings voorlangs kopt. Bij het ingaan van de blessuretijd komt Boornbergum op 2-0. In de 16 wordt Jochem Veenje hard aangetikt. Voldoende voor een strafschop. Cor Mulder verzilvert het buitenkansje: 2-0.
 
De tweede helft is aanvankelijk ook niet goed en blijft rommelig ogen. Maar na ca een kwartier, na een wissel bij Oosterlittens, en daarmee enkele omzettingen, komt er meer leven en strijd in de wedstrijd. Boornbergum mag zichzelf het verwijt maken dat het niet scherper is voorin. Anders had men Oosterlittens de definitieve knock-out kunnen toebrengen. Nu gebeurde dat niet. Mulder en ook Cornelis Bosma verspeelden mogelijkheden. Oosterlittens ging opportunistischer spelen. Het was veel de lange bal naar voren. In de 70e minuut pas het eerste serieuze schot van Oosterlittens van Anne Jent Visser. Elverdink kon simpel oprapen. Maar in de 76e minuut was het wel raak voor de thuisclub. Met een goed schot in de verre hoek zette Paulus Yde Walda 1-2 op het scorebord. Het was het sein voor Oosterlittens om het tempo wat op te schroeven. Boornbergum moest even alle zeilen bijzetten. Walda was nog tweemaal dicht bij de gelijkmaker. De eerste poging wist Elverdink met een uitstekende redding weg te werken en bij de tweede poging kwam hij op tijd zijn doel uit om de iets te ver vooruit gespeelde bal te blokken. Bij Boornbergum kreeg de ingevallen Joey Vermaning nog een mogelijkheid, doch hij kopte voorlangs. In de 83e minuut deed Oosterlittens zich de das om toen Erwin Zijlstra er met direct rood vanaf moest. Oosterlittens probeerde nog wel druk te zetten, doch de beste mogelijkheid was nog voor Boornbergum in bleussuretijd. De inzet van Cornelis Bosma ging naast.
Door de winst pakt SC Boornbergum ’80 de koppositie weer over. Oosterlittens zakt naar de 3e plaats dankzij de 4-0 winst van de nieuwe nr. 2 Surhuisterveen op Irnsum
 

» Berichtenarchief

Volgende wedstrijd VVO 1

Competitie

20 oktober 2019, 14.00 uur
Sportpark Tred iene - Easterlittens

 vs.  

Wedstrijdsponsor:

Scharringa Administratie - Wjelsryp


 


Agenda

Twitter