Twitter logo   Facebook logo

Dramatisch ONB afgeslacht door Oosterlittens (bron: Smelnesport.nl)


ONB - Oosterlittens
Uitslag: 0 - 4
Klasse: KNVB - zo 4B

DRACHTEN – Het begin van deze voetbalmiddag op sportpark De Fennen mag chaotisch worden genoemd. 7 minuten later beginnen, een keeper die van shirt moet wissellen, en een hond die ook wil meedoen.

Daarnaast begon ONB de eerste minuten heel slecht aan de wedstrijd. Met name keeper Jeffrey de Haan was even niet bij de les. Nadat hij zijn shirt had gewisseld kwam er ook nog eens een hond het veld op rennen. Toen deze dan eindelijk na 2 minuten was gepakt, kon de wedstrijd eindelijk beginnen.
Een wedstrijd die ONB snel zal willen vergeten. Het speelde vanmiddag dramatisch slecht tegen de koploper Oosterlittens. Een koploper waar ONB nog wat had recht te zetten. Immers een aantal heeft men duidelijk aangegeven dat men zich bestolen voelde in Oosterlittens. Dat men daar niet mocht winnen. Het werd een 2-1 nederlaag. Maar dan moet je zelf wel beter spelen. Niets lukte vanmiddag bij ONB. Oosterlittens hanteert een spelwijze waarvan niet iedereen gecharmeerd zal zijn. Zeg maar een soort “kick and rush” voetbal. Daarbij ging men ook behoorlijk fel en fysiek de duels in. ONB had hier totaal geen antwoord op.

Oosterlittens kwam in de 10e minuut op voorsprong. Een voorzet, of was het een schot werd niet goed door de verdediging en keeper verwerkt. Hessel Postma kwam er goed tussen en prikte binnen. IN de 19e minuut een goed schot van Anne Jent Visser, Jeffrey de Haan was attent. In de 33e minuut werd het 0-2 toen Anne Jent Visser alle ruimte had om uit te halen. ONB kreeg in deze eerste helft geen enkele serieuze kans. Alleen in het begin was er een schotje op het doel van Oosterlittens.
 
Na rust begon ONB aanvankelijk nog wel aardig. Het wist iets meer druk te zetten en oogde ook iets feller. Maar van harte ging het niet allemaal. Te vaak werd ONB door Oosterlittens afgetroefd. De genadeklap deelde Oosterlittens uit net na het uur. Binnen 3 minuten scoorde het de 0-3 en 0-4. Eerst was het Yde Paulus Walda die profiteerde na balverlies van ONB op het middenveld. 2 minuten later werd Hessel Postma met een lange bal gelanceerd. Hij zag Visser vrij voor het doel die niet faalde. Daarna was het gebeurd bij ONB. Niets lukte meer. In de slotfase kreeg Hessel Postma nog een goede mogelijkheid. Jeffrey de Haan redde met de voet.

Een forse nederlaag dus voor ONB. De koploper zag zijn voorsprong groeien, doordat naaste belager SC Boornbergum ’80 met 2-1 verloor in en van Surhuisterveen dat de tweede positie overnam van de Boornbergumers. ONB gaat volgende week op bezoek bij de nr. 4 Irnsum, aanvang 14.00 uur.
 
 

» Berichtenarchief

Volgende wedstrijd VVO 1

Competitie

20 oktober 2019, 14.00 uur
Sportpark Tred iene - Easterlittens

 vs.  

Wedstrijdsponsor:

Scharringa Administratie - Wjelsryp


 


Agenda

Twitter