Koploper Oosterlittens ruim langs De W‚lden (bron: Huis aan Huis Leeuwarden)

Foto: Anne Waterlander (www.x-lent.nl)

OOSTERLITTENS - Voetbalvereniging Oosterlittens kende zondagmiddag weinig problemen met Voetbalvereniging De Wâlden. Op Sportpark Tred iene bleek de lijstaanvoerder van de vierde klasse B duidelijk te sterk voor de bezoekers uit Damwoude: 4-0.

VV Oosterlittens (13-31) nam, samen met naaste belager Boornbergum (13-28), afstand van de overige achtervolgers. Warga (gelijkspel, 13-24) en Irnsum (verlies, 13-24) liepen namelijk averij op. VV De Wâlden (13-12) zakte van de negende naar de tiende plaats, met alleen Black Boys (12-7) en Lemmer (13-1) daar nog onder.

Wedstrijdverloop

De openingsfase was uitermate enerverend. Zowel de duidelijk beter combinerende thuisclub als de opportunstisch spelende bezoekers kregen meerdere grote kansen. In de eerste twintig minuten werd het net niet gevonden, maar het had evengoed 2-2 kunnen staan. Halverwege de eerste helft opende Gerrit Rinze Stremler de score namens Oosterlittens en daarmee was het verzet van de ploeg uit Damwoude gebroken. De koploper ging naarstig op zoek naar de tweede van de middag, die lang op zich deed wachten. Na dik een uur spelen stak Menno van Meekeren de thuisclub letterlijk en figuurlijk de helpende hand toe door hands te maken in de eigen '16'. De bal ging op de stip en Paul Yde Walda faalde niet: 2-0. Een kwartier voor tijd was Stremler andermaal trefzekker en vijf minuten voor het laatste fluitsignaal tekende Durk Hoogma voor de 4-0 eindstand.

Fotograaf Anne Waterlander schoot een flink aantal foto’s. Klik hier om deze te bekijken en eventueel (zonder watermerk) te bestellen.