Wedstrijdverslag VVO-Terschelling (bron: SC Terschelling)

Voor Terschelling stond er zondag een uitwedstrijd op het programma. Tussen Terschelling spelend op eigen terrein en Terschelling spelend op een vreemd terrein zit dit seizoen een groot verschil en het was dan ook niet bevorderlijk dat de wedstrijd gespeeld ging worden in en tegen koploper Oosterlittens.

Ondanks dat hierboven vermeld werd dat Oosterlittens koploper was bij aanvang van de wedstrijd was dat in de gehele wedstrijd niet terug te zien. Terschelling was fel en wilde het spel maken. Het combineerde er rustig op los en voetbalde vaak prima onder de druk van Oosterlittens uit. Echter hadden de eilanders moeite om de doelman van de gastheren te bereiken. Aan de andere kant lukte dit wel en direct lag de bal ook in het netje. De linksbuiten haalde de achterlijn, zette voor en de geheel vrijstaande middenvelder van de thuisploeg kon de bal gemakkelijk binnen schieten. Terschelling gaf de moed niet op en zocht naar de aansluitingstreffer, het kon echter nauwelijks gevaarlijk worden en zodoende werd er met 1-0 gerust.

In de rust werd de eilanders verteld dat wanneer ze zo door gingen de kansen en doelpunten niet uit konden blijven. En dat bleek ook. Terschelling creëerde de tweede helft voldoende kansen maar de keeper stond enkele keren in de weg. De thuisploeg gokte door middel van de lange bal op de counter maar slaagde er nauwelijks in om gevaar te stichten voor het doel van Erik Homan. Een keer werd een voorzet ongelukkig verlengd door Kelvin Müller, waardoor Erik kansloos was, maar met een schitterende sliding voorkwam Arjen Doeksen een tweede tegentreffer. In de slotfase probeerde Terschelling via alle mogelijke manieren de gelijkmaker te produceren, de verdediging kraakte maar het verdiende doelpunt bleef uit.