wedstrijdverslag VVO - Warga (Bron:Warga)

Door: Floris Sinnema

Frisjes op sportpark “ Tred iene” waar Warga moest aantreden tegen Oosterlittens. Beide ploegen doen mee in de bovenste regionen van de 4e klasse B. Motto van deze wedstrijd: aan- of afhaken. Oosterlittens won de laatste twee wedstrijden en heeft in Anne Jent Visser een speler die doelpunten kan maken. Bij Warga is dit Anton Hobert. Beide spelers troffen in deze competitie vijf keer het doel. Warga versloeg vorige week de ongeslagen koploper, ONB. In deze competitie steekt er tot nu toe geen enkele ploeg bovenuit en elk punt is dus belangrijk. Bij Warga ontbraken de geblesseerden Bart Boersma en Hylke Tholen. Frids Fridsma begon op de bank, want hij had zich verslapen.

Oosterlittens begon fel aan het duel en dit resulteerde na vier minuten al in de 1-0 voorsprong. De Wergeaster verdediging kreeg de bal niet weg en Evert Pieter Tolsma scoorde voor de ploeg van trainer Marc van Meel. Hierna bleef Oosterlittens beter, maar echte kansen kreeg het niet. Warga kreeg na 20 minuten wat meer grip op het spel van de thuisploeg en Pieter gerbens had ook de gelijkmaker op zijn schoen. Zijn schot werd gepakt door Oosterlittens keeper Terry Gerlofsma. Toch kwam Warga een minuut later op gelijke hoogte. Een vrije trap van Warga aanvoerder Jan Willem Sinnema werd prima binnen geknikt door de, wel uitgeslapen, mee opgekomen voorstopper Peter Talsma. Hierna werd het een fysiek duel, waarin Oosterlittens ietwat gelukkig weer op voorsprong kwam. Uit een voorzet tikte Warga verdediger Ype Kerkstra de bal achter zijn eigen keeper. Even later eigenlijk de zelfde situatie, maar nu aan de kant van Oosterlittens. Warner Mink gaf de voorzet en een verdediger van Oosterlittens deponeerde de bal achter de verbouwereerde keeper van Oosterlittens. Met deze 2-2 gingen beide teams aan de thee.

In de tweede helft keerde de geblesseerde Jan Willem Sinnema niet terug. Hij werd vervangen door Frids Fridsma. Ook nu kwam Oosterlittens goed uit de startblokken, want Arjen Wielinga moest in de eerste minuut de bal al van de lijn halen. Warga kreeg ook een kans, maar het schot van Anton Hobert ging hoog over. Even later had Warga over geluk weer niet te klagen toen Warner Mink de bal van de lijn haalde. Warga herpakte zich hierna. Het werd een gelijk opgaand duel dat eigenlijk alle kanten op kon. Grote kansen werden er niet gecreëerd. Dan het beslissende moment in de 70e minuut. Warga kreeg een vrije trap, maar deze werd niet goed genomen. Oosterlittens nam over en het was Paulus Yde Walda die de bal beheerst achter Warga keeper Noordbruis schoof. Warga gooide hierna alles op de aanval en had misschien in de slotfase ook wel recht op een puntje. Een vrije trap van Anton Hobert werd fantastisch uit de bovenhoek getikt door Gerlofsma en in de 90e minuut schreeuwde heel Warga om een strafschop. Iwan Potijk werd in het strafschop gebied aangetikt, maar scheidsrechter Strampel zag dat anders. Direct hierop het eindsignaal. Een toch wel wat zuur verlies voor Warga tegen het jonge Oosterlittens dat de strijd niet uit de weg ging. Oosterlittens haakt aan bij de top en Warga moet even pas op de plaats maken. Oosterlittens gaat zondag op bezoek bij Black Boys en Warga ontvangt koploper Boornbergum.

Volgende wedstrijd VVO 1

Competitiewedstrijd