Twitter logo   Facebook logo

FBS Bouwglas nieuwe reclamebord sponsor

Met ingang van het nieuwe seizoen is FBS Bouwglas uit Franeker nieuwe reclamebord sponsor van VV Oosterlittens. Wij danken directeur Paul de Groot (woonachtig in Littens) voor deze samenwerking.

www.fbsbouwglas.nl


 

Over FBS Bouwglas

De afgelopen jaren heeft FBS Bouwglas zich ontwikkeld tot een bedrijf met een breed scala aan diensten en producten in de glasbranche. FBS Bouwglas is veertien jaar geleden (2001) opgericht. Vier werknemers van Steinfort Bouwglas uit Franeker namen in dat jaar de stap om een eigen glaszettersbedrijf op te zetten.

 

De naam

Zij besloten het bedrijf ‘Franeker Bouwglas Service’ te noemen, in de communicatie gebruikten zij de handelsnaam FBS Bouwglas. De afkorting F.B.S. stond niet alleen voor Franeker Bouwglas Service. De afkorting verwijst ook naar de woonplaatsen van de oprichters. Jan Glas en Rienk Bikowski komen namelijk uit Franeker, Jan de Groot uit Beetgum en Klaas van der Leest uit Stiens.

 

Het begin

Eerst werd een bedrijfspand gezocht. Op de Ampèrestraat in Franeker was een bedrijfsunit te huur, dit werd het eerste onderkomen van het nieuwe bedrijf. Ondertussen werden contacten met bouwbedrijven en aannemers al gelegd. FBS Bouwglas richtte zich in het begin vooral op nieuwbouw en renovatie. Alle firmanten waren destijds ook op de steigers te vinden.

 

Groei

De firmanten leverden goed werk af en ook de economie was de glaszetters gunstig gezind. FBS Bouwglas groeide. Zo hard zelfs dat extra personeel nodig was. Vanaf 2002 werkte FBS, naast de vier firmanten, met drie man personeel.


Het team glaszetters kon nu meer werk aan. Dit ging gepaard met een toename aan glasbokken die opgeslagen moesten worden in de bedrijfsunit. Die bood echter onvoldoende ruimte. De glasbokken (glas wordt door de fabriek geleverd op stalen frames, die aan beide kanten schuin aflopen: glasbokken genaamd) werden daarom verspreid op het parkeerterrein. FBS groeide dus letterlijk uit haar bedrijfspand.

 

Nieuw pand

Er was meer opslag nodig en inmiddels was er ook behoefte aan meer kantoorruimte. In 2003 werd de knoop doorgehakt. De drie overgebleven firmanten (Klaas van der Leest is in 2008 uit de firma gestapt) besloten te investeren in een nieuw bedrijfspand. Wederom in Franeker, deze keer aan de Kelvinstraat. Dit pand beschikte over de benodigde ruimte en bood meer kantoorruimte: FBS was klaar voor de toekomst.

» BerichtenarchiefAgenda

Twitter