Scheidsrechters gezocht

Beste VVO senioren leden,

Graag willen wij met ons allen wedstrijden blijven spelen. Met plezier en respect en we willen graag dat een wedstrijd in goede banen wordt geleid.
En hiervoor is voor elke wedstrijd natuurlijk een scheidsrechter nodig.
Bij onze senioren elftallen worden voor het 1e en soms voor het 2e team scheidrechters van de KNVB aangesteld. Voor de overige teams regelen we als club zelf scheidsrechters.
Soms zitten we wat krap, maar naast onze vaste club scheidsrechters zijn er gelukkig ook een aantal leden die bij nood wel willen inspringen, waardoor we op dit moment voor onze senioren elftallen geen acuut probleem voorzien in het aanstellen van scheidsrechters.

Voor onze jeugdteams ligt dat helaas anders.
Voor onze club en onze jeugdleden is het van groot belang dat wij ook onze jeugdteams wedstrijden kunnen laten spelen.  Wedstrijden waar uiteraard ook scheidsrechters voor nodig zijn.
Door het huidige geringe aantal jeugd scheidsrechters komen we helaas in de situatie dat we geen scheidsrechter meer kunnen aanstellen voor alle jeugd wedstrijden.
Dit moeten we uiteraard, met zijn allen (“Skouder oan skouder”) zien te voorkomen.

Om onze club op een goede wijze te laten bestaan en uiteindelijk ook zelf te kunnen blijven voetballen moeten we er met zijn allen voor zorgen dat er voor alle jeugd wedstrijden scheidrechters aanwezig zijn. Van elk lid wordt het uitvoeren van een verenigingstaak verwacht. Alleen dan houden we onze club draaiend. Een van die taken is jeugd scheidsrechter. Als een ieder senior lid zich beschikbaar stelt hoef je maar 1 of 2 keer per seizoenshelft te fluiten. Nu dreigen de huidige scheidsrechters nagenoeg wekelijks te moeten fluiten.

Vandaar de dringende oproep je aan te melden voor jeugd scheidsrechter.
Vanaf de JO13 (voorheen D pupillen) wordt er op een groot veld gespeeld met grensrechters.
De JO10 en JO11 spelen 7 tegen 7 op een klein veld.
Vanaf dit seizoen spelen onze JO9 en JO8 zes tegen zes op een kwart veld met een “spelbegeleider” i.p.v. scheidsrechter. De spelbegeleider staat in principe naast het veld.
Er zijn dus 3 verschillende spel soorten voor onze jeugdteams.

Graag vernemen we van je voor welke soort(en) je kiest:
·         6 x 6      (spelbegeleider)
·         7 x 7      (scheids op klein veld zonder grensrechters)
·         11 x 11  (scheids op groot veld met grensrechters)

Aanmelden graag bij voorkeur via beantwoording op deze mail.
Vermeld naast de voorkeur van de soort(en) voor alle duidelijkheid ook graag even je naam (deze is niet altijd eenvoudig uit mailadres af te leiden). Ook andere voorkeuren zoals tijden en perioden dat je niet kan kun je in de mail aangeven.

Ook als je al scheidsrechter bent graag toch even opnieuw via beantwoording je voorkeuren aangeven dan kunnen we deze bijwerken/vastleggen.

Door de dringende noodzaak gaan we er vanuit dat als we binnenkort geen beantwoording ontvangen we je voor 1 of 2 keer als scheidsrechter voor een jeugd wedstrijd kunnen indelen per seizoenshelft.

Hulp/begeleiding kan altijd geregeld worden mocht je dit wensen .

Alvast bedankt voor je medewerking.

Namens bestuur VVO,
Sikco Velstra