VTON sponsor

De VTON Leermethode wordt financieel aan VV Oosterlittens beschikbaar gesteld door:

VTON Voetbalmethode
De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Zo werken ze met plezier aan hun ontwikkeling.

Hoe werkt het?
Trainers volgen een jaarplanning met concrete doelen voor elke leeftijd. Alles komt daarin aan bod: technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Gedurende het jaar werken trainer en spelers gericht aan deze doelen met meer dan 700 kant-en-klare trainingen. De methode ondersteunt met coach tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. De trainer heeft het materiaal digitaal op zijn tablet of telefoon.

Wat levert het op?
De spelers voetballen met meer plezier en ontwikkelen zich ‘spelenderwijs’ naar hun potentieel. Trainers worden ontzorgd op de inhoud en kunnen zich richten op het coachen. En binnen de verenigingen zijn visie, leerlijn en planning centraal geborgd. Daardoor is er continuïteit, zelfs als trainers elkaar afwisselen. De methode maakt van een jeugdafdeling een jeugdopleiding.

Vier pijlers
De VTON methode is gebouwd op vier pijlers:
- Voor en door trainers;
- Brede ontwikkeling;
- Doorlopende leerlijn;
- Digitaal & multimediaal.

Voor en door trainers
De voetbalmethode ontzorgt trainers met kant-en-klare trainingen in een meerjarige leerlijn. Alle trainingen zijn ontwikkeld vanuit de praktijk; welke ondersteuning willen trainers als ze op het veld staan? We werken hierin nauw samen met jeugdtrainers.

Brede ontwikkeling
De voetbalmethode ontwikkelt breed op: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De onderdelen komen vanaf de jongste groepen in alle trainingen terug. Bij de jongste spelers ligt de nadruk op technische basisvaardigheden. In de hogere teams verschuift dit naar fysieke en mentale ontwikkeling.

Doorlopende leerlijn
De voetbal methode biedt een doorlopende leerlijn van 5 tot en met 19 jaar. Trainers werken met vaste jaarplanningen aan concrete doelen voor elke leeftijd. Ze trainen hun spelers gedurende het jaar gericht naar deze doelen toe. Zo werken ze stap-voor-stap aan hun ontwikkeling.

Digitaal & multimediaal
De voetmethode is volledig digitaal met een app voor alle platforms. Daardoor kunnen trainers op het veld de oefeningen ondersteunen met filmpjes en animaties. De methode is continu in ontwikkeling. Door regelmatige updates hebben trainers altijd de meest recente versie.

Volgende wedstrijd VVO 1

Competitiewedstrijd