Informatie voor leiders

Als voetballeider ben je een belangrijke schakel in het netwerk van spelers, ouders en vrijwilligers van onze voetbalvereniging. Voor de jeugdspelers ben je een vertrouwd persoon, die het mogelijk maakt om te sporten in een plezierige en veilige omgeving. Dat is dan ook meteen de belangrijkste uitdaging als leider van een jeugdteam.

Een aantal keren per jaar is er leidersoverleg. Doel van het overleg is informatie met andere leiders en jeugdcommissie te delen. Belangrijkste informatiekanaal van VV Oosterlittens is de website.  Alle actuele informatie komt op de site te staan, ook eventuele afgelastingen.

Een andere bron van informatie is www.voetbal.nl. Dit is een website van de KNVB. Programma’s en uitslagen zijn te bekijken, maar ook achtergrondinformatie en tips en tricks voor trainers en leiders. Leiders (en ook spelers) kunnen zich registreren en zo de voor hen relevante informatie op een presenteerblaadje krijgen.

Voor een beknopt overzicht van de taken, kan hier een hand-out gedownload worden.

Hand-out leiders JO-9 en JO-11
Hand-out leiders JO-13, JO-15, JO-17 en JO-19