PMC G.J. Fokkens

Fysiotherapie en Fitness

Fysiotherapie:
De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt patiënten vaak na een verwijzing van een arts of via de directe toegankelijkheid.
Heb je al langere tijd last van pijntjes of verval je vaak in dezelfde klachten en blessures? Kun je niet lekker of maximaal trainen en wedstrijden spelen en heb je het gevoel dat je wordt tegengehouden door je lichaam? Gerrit Fokkens is een ervaren fysiotherapeut en heeft reeds vele jaren (top)sporters geholpen. Jarenlang betrokken bij de kaatssport en sinds twee jaar de vaste fysiotherapeut van het toppartuur van Gert-Anne van der Bos. Daarnaast was hij ook vele jaren de fysiotherapeut van hoofdklasser Mid-Fryslân in de korfbalsport.
Wil je serieus aan je klachten werken of eens een check-up van je lichaam? Neem gerust contact met ons op en steun tegelijk je eigen club.

Beweegprogramma’s:
Wij bieden iedereen de mogelijkheid om een van de diverse beweegprogramma's te volgen. Onze programma's worden vergoed door de zorgverzekeraars. Verwijzingen voor de beweegprogramma's verlopen allemaal via uw huisarts. U kunt op eigen initiatief contact opnemen met uw huisarts om een verwijsbrief op te vragen. Deze interventieprogramma's zijn ontwikkeld om door middel van gerichte krachttraining, specifieke duurtraining en het vergroten van het kennisniveau het stadium van de klacht terug te dringen, de gevolgen van de aandoening te verminderen, het leven met de aandoening te verbeteren en uw mogelijkheden te vergroten. Elke doelgroep heeft een eigen specifiek programma aan de hand waarvan getraind zal worden. Uiteindelijk vormen deze interventieprogramma's slechts het begin en moeten deze leiden tot een verandering voor de rest van uw leven. Wij bieden programma’s voor: obesitas (ook voor kinderen), diabetes type 2, COPD, hart- en vaatziekten en osteoporose.

Personal training:
Een Personal Trainer is iemand die de kwaliteiten en kennis heeft om een bewegings- of training en voedingsplan op te stellen dat aan jouw persoonlijke wensen en verwachtingen voldoet.
Een Personal Trainer heeft verscheidene voordelen. Een van de voordelen is het feit dat de trainer ervaren is in het begeleiden van - veelal beginnende - maar ook ervaren sporters. Hij weet wat de problemen zijn die op je pad kunnen komen en hoe deze te vermijden of te overwinnen. Een Personal trainer ontwerpt een trainingsprogramma dat is aangepast aan jouw wensen en aan jouw lichamelijke conditie. De Personal Trainer houdt je vooruitgang in de gaten en stuurt bij daar waar dat nodig is. Werken met een Personal Trainer geeft naast de professionele begeleiding ook de noodzakelijke 'stok achter de deur'. De Personal Trainer zorgt ervoor dat je het maximaal haalbare uit jezelf kunt halen en zorgt ervoor dat je versteld zult staan van wat je allemaal kunt bereiken.

Vrije Fitness:
Bij ons bestaat er de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding zelfstandig te sporten. Op deze manier kunt u trainen wanneer u wilt en zit u niet vast aan vaste tijden en lessen. Fitness is ideaal om meerdere doelen te trainen, dit kan zijn: krachttraining, cardiotraining gericht op vetverbranding of het vergroten van uw uithoudingsvermogen of een revaliderend trainingsprogramma. Al deze mogelijkheden leiden tot het versterken van de spieren en het verbeteren van de lichamelijke conditie. Voordelen hiervan kunnen zijn dat u de dagelijkse activiteiten gemakkelijker kunt uitvoeren maar ook volhouden. Daarbij zult u merken dat u beter kunt presteren, zich sterker voelt en u lekkerder in uw vel zult zitten. Zelfstandig werken aan uw gezondheid in een veilige en gecontroleerde omgeving, waar specifiek aan uw doelen gewerkt kan worden. Dat kan bij ons!