Wedstrijdverslagen JO13-2

Littens JO13-2 op weg naar de Kuip?

Vanaf seizoen 2016/2017 wordt er niet meer gesproken van D-pupillen, of E-pupillen, maar van JO13 of JO11. Een nieuwe benaming waar nog even aan gewend moet worden. Neemt niet weg dat er gewoon gevoetbald kon worden. JO13-2 (voorheen heette dat D2) zat in de beker ingedeeld met SDS JO13-3, Akkrum JO13-3 en Warga/WWS JO13-1. De eerste wedstrijd was uit tegen SDS JO13-3 op donderdagavond 1 september, nadat SDS op 27 augustus anderhalf uur van te voren had afgezegd. Voor de meeste spelers was het de eerste keer op het grote veld.

Na een aftastend begin nam Littens het heft in handen. In de 13e minuut maakte Ruben de 0-1. Vijf minuten voor de rust schoot Mike prachtig de 0-2 binnen. Na rust tikte Sven de 0-3 binnen. En na een schitterende aanval maakte Nik de 0-4. Ook de 0-5 kwam van de voet van Nik. Ruben bepaalde met 2 goals de eindstand op 0-7. Een prima begin.

Twee dagen later, op 3 september, de thuiswedstrijd tegen Akkrum JO13-3. Littens trakteerde de toeschouwers een mooie wedstrijd. De 1-0 werd gemaakt door Jelle. En niet veel later al de 2-0 door Bram. Vlak daarna de 3-0 door Nik. Ook Akkrum prikte een goaltje mee: 3-1. Nik maakte voor rust nog de 4-1. Na rust ging Nik vrolijk door met scoren: 5-1. Ook Rutger pikte z’n goaltje mee, de 6-1. Tieme maakte daarna schitterend de 7-1. Bram was er als de kippen bij om via de rebound de 8-1 binnen te tikken. Lolke was nog attent om in de slotfase de 9-1 te maken. Dit was de eindstand.

De laatste wedstrijd in deze poule was op 10 september thuis tegen SJO Warga/WWS JO13-1. Ook zij hadden 2x gewonnen. Dus de winnaar van deze wedstrijd ging door naar de volgende ronde. Het werd inderdaad een zeer spannende wedstrijd met 2 gezichten. De eerste was duidelijk voor Warga/WWS. Ze waren feller, scherper en actiever. Het was dan ook niet verwonderlijk dat zij op een 0-2 voorsprong kwamen. Littens kreeg ook een paar kleine kansjes, maar het vizier stond niet scherp. Maar vlak voor de pauze schoot Lolke toch keurig de 1-2 binnen. Littens kreeg weer moed en ging de 2e helft op zoek naar de gelijkmaker. Maar het liep wel tegen een counter aan en dat betekende de 1-3. Maar even later maakte Nik de aansluitingstreffer. Toen Jelle vervolgens de 3-3 aantekende, kwam Littens op stoom. Met prachtig countervoetbal (ja, het bestaat dus!) maakte Martin de 4-3, Jelle de 5-3 en wederom Martin de 6-3. Dat Warga/WWS nog even aanzette en de 6-4 maakte, was slechts voor de statistieken.
Hulde voor het team, dat in deze wedstrijd veerkracht heeft getoond. Met als beloning een plek in de knock-out-fase van het bekertoernooi. The Road to the Kuip!!